Copilul rebel al Hollywoodului se întoarce
https://www.ziarulmetropolis.ro/copilul-rebel-al-hollywoodului-se-intoarce/

Pentru prima oară în 45 de ani, publicul din toate colţurile lumii va avea ocazia de a vedea documentarul captivant şi intim din 1971 regizat de Lawrence Schiller şi L.M. Kit Carson, THE AMERICAN DREAMER, care îl urmăreşte pe Dennis Hopper pe culmile succesului, imediat după lansarea Easy Rider.

Un articol de Liliana Matei|10 Februarie 2016

Filmul se va bucura de o lansare globală exclusivă pe serviciul de video on demand MUBI din 12 februarie, timp de 30 de zile, alături de o lansare limitată în cinematografele din UK și US.

”Călătoria din 1971 în New Mexico alături de Kit pentru filmările la THE AMERICAN DREAMER a fost o experiență de neuitat. Acum, 40 de ani mai târziu, reintrarea filmului în cinematografe și pe servicii digitale globale mi se pare incredibilă”, spune Lawrence Schiller. ”Sunt mai mult decât încântat să împărtășesc personalitatea exuberantă a lui Dennis cu o nouă generație de cinefili”.

Surprins la momentul potrivit, regizat cu îndemânare și practic necunoscut, THE AMERICAN DREAMER este documentarul anilor ’70 care ți-ai dorit întotdeauna să fi existat.

Succesul major și neașteptat al Easy Rider (1969) a dat naștere la ceea ce este considerată una dintre cele mai importante turnuri din istoria filmului, transformându-l pe rebelul patologic Dennis Hopper într-un Rege atipic al Hollywoodului pentru o zi. Următorul film al lui Hopper, The Last Movie (1971), o meditație profund personală, deși în ultimă instanță dezastruoasă, asupra sensului în cinematografie, l-a surprins afundându-se din ce în ce mai mult în excentricitate.

Pendulând între documentarea pătrunzătoare a unui artist complex (considerat unul dintre adevărații ”enfant terribles” ai Hollywoodului) în plin proces creativ, o explorare reflexivă și o explozie de tropi ai stilului vérité în cinematografie, THE AMERICAN DREAMER este un portret complex al vieții și minții uneia dintre cele mai mari voci cinematografice ale secolului 20, în punctul culminant al succesului ei artistic și comercial.

Acesta se adaugă seriei MUBI de lansări globale exclusive, care a început în octombrie 2015 cu Junun-ul lui Paul Thomas Anderson, imediat după premiera mondială de la New York Film Festival. Lansările recente includ War Work de Michael Nyman, câștigătorul Golden Leopard la Locarno – Story of My Death, de Albert Serra, și o retrospectivă Peter Bo Rappmund.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

Page 1 of 24912345...102030...Last »