Corespondente din turneul TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/corespondente-din-turneu-la-tnb/

Turneul european al spectacolului Ta Ra Ta Tam – D’ale noastre semnat de reputatul coregraf Gigi Căciuleanu – producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”) în cooperare cu Fundaţia Art Production – s-a încheiat cu mult succes la public! Paris  Spectacolul Ta Ra Ta Tam – D’ ale noastre s-a bucurat de […]

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2012

Turneul european al spectacolului Ta Ra Ta Tam – D’ale noastre semnat de reputatul coregraf Gigi Căciuleanu – producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”) în cooperare cu Fundaţia Art Production – s-a încheiat cu mult succes la public!


Paris 

Spectacolul Ta Ra Ta Tam – D’ ale noastre s-a bucurat de un mare succes la Paris. Și nu oriunde, ci la Espace Cardin, în imediata apropiere a Pieţei Concorde şi a Palatului Elysée.

Sâmbătă, 17 noiembrie, a venit şi rândul artiştilor români să încânte numerosul public, deopotrivă românesc şi francez, doritor să-i vadă. Pariul lor a fost reuşit: la final de spectacol, sute de persoane s-au ridicat în picioare pentru a-i aplauda şi ovaţiona.

Am regăsit în acest spectacol dinamica lui Gigi Căciuleanu. A fost excelent!  … Toată combinaţia de muzică, alternantă şi dinamică, personajele reprezentate … totul mi-a plăcut! … Au dansat absolut senzaţional! – se auzea în sală, printre spectatori.

În culise, Mihaela Ganea, directoarea firmei de impresariat European Artists Management savura, la rândul său, momentul: Nu numai publicul românesc a vibrat, ci şi cel francez, ceea ce ne bucură enorm ! Nu putem să fim decât foarte, foarte mândri!

Arhi-cunoscut pentru reţinerea de care dă, de regulă, dovadă în a se arăta foarte entuziast, publicul parizian i-a rasplătit, însă, la final, pe artişti cu nu mai puţin de cinci minute de aplauze şi ovaţii, pe deplin meritate.

Roxana Vasile, jurnalist, corespondent Radio România la Paris

 

Londra

Londra a fost ieri seară locul unei premiere absolute pentru cultura română: Caragiale a triumfat pe scena Cadogan Hall, în ovaţiile unui public de peste 400 de persoane, fascinat de regalul inegalabil oferit de Gigi Căciuleanu şi compania sa de dans, autorii spectacolului „D’ale noastre”.  După 90 de minute de vervă comică şi sarcasm, coregrafie expresivă şi ritm susţinut, costum original şi coloană sonoră vibrantă, spectatorii ne-au spus: „Timpul a trecut prea repede, am fost total captivaţi de lumea lui Caragiale!  A fost un un cadou splendid pe care ni l-aţi oferit la Londra, nu ne aşteptam să regăsim universul pieselor caragialeşti în paşi de dans, într-o punere în scenă atât de inedită!”

Raluca Cimpoiașu, Project Manager, ICR Londra

 

Bruxelles 

În 21 noiembrie 2012, Sala M de aproape 500 de locuri din prestigiosul Palais des Beaux Arts -Bozar, gazda celor mai importante evenimente artistice din capitala Belgiei, a fost ocupată până la ultimul loc de numeroşii spectatori care a aplaudat în picioare, minute în şir, performanţa celor 12 „dans-actori” ai companiei Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

Doamna Mihaela Ganea, directorul agenţiei European Artists Management din Bruxelles, a prefaţat spectacolul Naţionalului bucureştean – parte a turneului european desfăşurat în cadrul Anului Caragiale – şi a adresat mulţumiri comisarului european Dacian Cioloş, pentru patronajul evenimentului, Excelenţei Sale Ştefan Tinca,  Ambasadorul României în Regatul Belgiei – prezent în sală – pentru sprijinul acordat prezentării la Bruxelles a spectacolului, precum şi sponsorilor (Consiliul Judeţean Prahova).

Alături de diplomaţii şi europarlamentarii români, în public s-au aflat membri marcanţi ai diasporei româneşti, români stabiliţi la Bruxelles şi un numeros public belgian interesat de oferta culturală românească (de ex. Lynda de Coster, directoarea agenţiei de publicitate „Belga”).

Turneul la Londra, Paris şi Bruxelles a fost susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în cadrul «Anului Caragiale 2012», iniţiativă a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, desfăşurată sub patronajul ministrului Puiu Haşotti şi a fost organizat cu sprijinul sprijinul agenţiei «European Artists Management» de la Bruxelles, al Ambasadelor României din cele trei capitale europene, precum şi al Institutului Cultural Român de la Londra.

Adriana Popescu, Director de comunicare, Teatrul Național București

 

 

Sursa: TNB

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.