Corespondente din turneul TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/corespondente-din-turneu-la-tnb/

Turneul european al spectacolului Ta Ra Ta Tam – D’ale noastre semnat de reputatul coregraf Gigi Căciuleanu – producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”) în cooperare cu Fundaţia Art Production – s-a încheiat cu mult succes la public! Paris  Spectacolul Ta Ra Ta Tam – D’ ale noastre s-a bucurat de […]

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2012

Turneul european al spectacolului Ta Ra Ta Tam – D’ale noastre semnat de reputatul coregraf Gigi Căciuleanu – producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”) în cooperare cu Fundaţia Art Production – s-a încheiat cu mult succes la public!


Paris 

Spectacolul Ta Ra Ta Tam – D’ ale noastre s-a bucurat de un mare succes la Paris. Și nu oriunde, ci la Espace Cardin, în imediata apropiere a Pieţei Concorde şi a Palatului Elysée.

Sâmbătă, 17 noiembrie, a venit şi rândul artiştilor români să încânte numerosul public, deopotrivă românesc şi francez, doritor să-i vadă. Pariul lor a fost reuşit: la final de spectacol, sute de persoane s-au ridicat în picioare pentru a-i aplauda şi ovaţiona.

Am regăsit în acest spectacol dinamica lui Gigi Căciuleanu. A fost excelent!  … Toată combinaţia de muzică, alternantă şi dinamică, personajele reprezentate … totul mi-a plăcut! … Au dansat absolut senzaţional! – se auzea în sală, printre spectatori.

În culise, Mihaela Ganea, directoarea firmei de impresariat European Artists Management savura, la rândul său, momentul: Nu numai publicul românesc a vibrat, ci şi cel francez, ceea ce ne bucură enorm ! Nu putem să fim decât foarte, foarte mândri!

Arhi-cunoscut pentru reţinerea de care dă, de regulă, dovadă în a se arăta foarte entuziast, publicul parizian i-a rasplătit, însă, la final, pe artişti cu nu mai puţin de cinci minute de aplauze şi ovaţii, pe deplin meritate.

Roxana Vasile, jurnalist, corespondent Radio România la Paris

 

Londra

Londra a fost ieri seară locul unei premiere absolute pentru cultura română: Caragiale a triumfat pe scena Cadogan Hall, în ovaţiile unui public de peste 400 de persoane, fascinat de regalul inegalabil oferit de Gigi Căciuleanu şi compania sa de dans, autorii spectacolului „D’ale noastre”.  După 90 de minute de vervă comică şi sarcasm, coregrafie expresivă şi ritm susţinut, costum original şi coloană sonoră vibrantă, spectatorii ne-au spus: „Timpul a trecut prea repede, am fost total captivaţi de lumea lui Caragiale!  A fost un un cadou splendid pe care ni l-aţi oferit la Londra, nu ne aşteptam să regăsim universul pieselor caragialeşti în paşi de dans, într-o punere în scenă atât de inedită!”

Raluca Cimpoiașu, Project Manager, ICR Londra

 

Bruxelles 

În 21 noiembrie 2012, Sala M de aproape 500 de locuri din prestigiosul Palais des Beaux Arts -Bozar, gazda celor mai importante evenimente artistice din capitala Belgiei, a fost ocupată până la ultimul loc de numeroşii spectatori care a aplaudat în picioare, minute în şir, performanţa celor 12 „dans-actori” ai companiei Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

Doamna Mihaela Ganea, directorul agenţiei European Artists Management din Bruxelles, a prefaţat spectacolul Naţionalului bucureştean – parte a turneului european desfăşurat în cadrul Anului Caragiale – şi a adresat mulţumiri comisarului european Dacian Cioloş, pentru patronajul evenimentului, Excelenţei Sale Ştefan Tinca,  Ambasadorul României în Regatul Belgiei – prezent în sală – pentru sprijinul acordat prezentării la Bruxelles a spectacolului, precum şi sponsorilor (Consiliul Judeţean Prahova).

Alături de diplomaţii şi europarlamentarii români, în public s-au aflat membri marcanţi ai diasporei româneşti, români stabiliţi la Bruxelles şi un numeros public belgian interesat de oferta culturală românească (de ex. Lynda de Coster, directoarea agenţiei de publicitate „Belga”).

Turneul la Londra, Paris şi Bruxelles a fost susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în cadrul «Anului Caragiale 2012», iniţiativă a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, desfăşurată sub patronajul ministrului Puiu Haşotti şi a fost organizat cu sprijinul sprijinul agenţiei «European Artists Management» de la Bruxelles, al Ambasadelor României din cele trei capitale europene, precum şi al Institutului Cultural Român de la Londra.

Adriana Popescu, Director de comunicare, Teatrul Național București

 

 

Sursa: TNB

27
/10
/14

Săli arhipline, întâlniri cu nume mari din lumea filmului și peste 8000 de bilete vândute deja la proiecțiile din festival – acesta este bilanțul primelor zile la Les Films de Cannes à Bucarest. Datorită cererii mari de bilete, au fost programate două proiecții suplimentare pentru filmele Leviathan și The Tribe

27
/10
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internațional de la Berlin 2014, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” în regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la București.

27
/10
/14

Doi mari compozitori ai repertoriului simfonic – Beethoven şi Grieg, o partitură monumentală ca Simfonia a III-a – Eroica şi doi apreciaţi muzicieni români, dirijorul Tiberiu Soare şi pianistul Horia Mihail, sunt elementele reunite în concertul aniversar oferit vineri, 31 octombrie 2014 (19.00) de Orchestra Naţională Radio, în onoarea Zilei Radioului.

27
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Inspirat de povestiri ale lui Cehov, „Winter Sleep” (Palme d`Or la Cannes) este, probabil, filmul lui Nuri Bilge Ceylan în care se vorbeşte cel mai mult. Este o uşoară schimbare de accent, pentru că precedentele sale şase opere privilegiau tăcerile, cadrele lungi şi contemplative, imaginile poetice, natura.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".

26
/10
/14

În București în toamna lui 2014, au avut loc cinci festivaluri de teatru. Dar a sosit timpul să ne îndreptăm atenția şi către oferta teatrală pe anul 2015, din afara granițelor României. Ce se întâmplă dincolo?

25
/10
/14

Generalul, senatorul, mânuitorul de icoane, tatăl şi mama vitregă a „Generaţiei de Aur”, Anghel Iordănescu face cărţile convocărilor pentru meciul cu Irlanda de Nord. Citită în cheia care trebuie, informaţia este că în proporţie de 99,9 % (adică un 6,66 întors) acesta este noul manager, director tehnic sau antrenor sub acoperire al echipei naţionale,urmând să fie ajutat de un „copil” al său.

24
/10
/14

Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru" vă invită sâmbătă, 25 octombrie, la ora 19:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane la un concert și o prezentare de muzică tradițională japoneză, susținute de Prof. Takeshi Yamakawa, Dna. Kazuko Yanase și Dna. Hiroko Yamamoto. Instrumentele folosite vor fi shakuhachi, koto și shamisen.