Corespondente din turneul TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/corespondente-din-turneu-la-tnb/

Turneul european al spectacolului Ta Ra Ta Tam – D’ale noastre semnat de reputatul coregraf Gigi Căciuleanu – producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”) în cooperare cu Fundaţia Art Production – s-a încheiat cu mult succes la public! Paris  Spectacolul Ta Ra Ta Tam – D’ ale noastre s-a bucurat de […]

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2012

Turneul european al spectacolului Ta Ra Ta Tam – D’ale noastre semnat de reputatul coregraf Gigi Căciuleanu – producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”) în cooperare cu Fundaţia Art Production – s-a încheiat cu mult succes la public!


Paris 

Spectacolul Ta Ra Ta Tam – D’ ale noastre s-a bucurat de un mare succes la Paris. Și nu oriunde, ci la Espace Cardin, în imediata apropiere a Pieţei Concorde şi a Palatului Elysée.

Sâmbătă, 17 noiembrie, a venit şi rândul artiştilor români să încânte numerosul public, deopotrivă românesc şi francez, doritor să-i vadă. Pariul lor a fost reuşit: la final de spectacol, sute de persoane s-au ridicat în picioare pentru a-i aplauda şi ovaţiona.

Am regăsit în acest spectacol dinamica lui Gigi Căciuleanu. A fost excelent!  … Toată combinaţia de muzică, alternantă şi dinamică, personajele reprezentate … totul mi-a plăcut! … Au dansat absolut senzaţional! – se auzea în sală, printre spectatori.

În culise, Mihaela Ganea, directoarea firmei de impresariat European Artists Management savura, la rândul său, momentul: Nu numai publicul românesc a vibrat, ci şi cel francez, ceea ce ne bucură enorm ! Nu putem să fim decât foarte, foarte mândri!

Arhi-cunoscut pentru reţinerea de care dă, de regulă, dovadă în a se arăta foarte entuziast, publicul parizian i-a rasplătit, însă, la final, pe artişti cu nu mai puţin de cinci minute de aplauze şi ovaţii, pe deplin meritate.

Roxana Vasile, jurnalist, corespondent Radio România la Paris

 

Londra

Londra a fost ieri seară locul unei premiere absolute pentru cultura română: Caragiale a triumfat pe scena Cadogan Hall, în ovaţiile unui public de peste 400 de persoane, fascinat de regalul inegalabil oferit de Gigi Căciuleanu şi compania sa de dans, autorii spectacolului „D’ale noastre”.  După 90 de minute de vervă comică şi sarcasm, coregrafie expresivă şi ritm susţinut, costum original şi coloană sonoră vibrantă, spectatorii ne-au spus: „Timpul a trecut prea repede, am fost total captivaţi de lumea lui Caragiale!  A fost un un cadou splendid pe care ni l-aţi oferit la Londra, nu ne aşteptam să regăsim universul pieselor caragialeşti în paşi de dans, într-o punere în scenă atât de inedită!”

Raluca Cimpoiașu, Project Manager, ICR Londra

 

Bruxelles 

În 21 noiembrie 2012, Sala M de aproape 500 de locuri din prestigiosul Palais des Beaux Arts -Bozar, gazda celor mai importante evenimente artistice din capitala Belgiei, a fost ocupată până la ultimul loc de numeroşii spectatori care a aplaudat în picioare, minute în şir, performanţa celor 12 „dans-actori” ai companiei Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

Doamna Mihaela Ganea, directorul agenţiei European Artists Management din Bruxelles, a prefaţat spectacolul Naţionalului bucureştean – parte a turneului european desfăşurat în cadrul Anului Caragiale – şi a adresat mulţumiri comisarului european Dacian Cioloş, pentru patronajul evenimentului, Excelenţei Sale Ştefan Tinca,  Ambasadorul României în Regatul Belgiei – prezent în sală – pentru sprijinul acordat prezentării la Bruxelles a spectacolului, precum şi sponsorilor (Consiliul Judeţean Prahova).

Alături de diplomaţii şi europarlamentarii români, în public s-au aflat membri marcanţi ai diasporei româneşti, români stabiliţi la Bruxelles şi un numeros public belgian interesat de oferta culturală românească (de ex. Lynda de Coster, directoarea agenţiei de publicitate „Belga”).

Turneul la Londra, Paris şi Bruxelles a fost susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în cadrul «Anului Caragiale 2012», iniţiativă a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, desfăşurată sub patronajul ministrului Puiu Haşotti şi a fost organizat cu sprijinul sprijinul agenţiei «European Artists Management» de la Bruxelles, al Ambasadelor României din cele trei capitale europene, precum şi al Institutului Cultural Român de la Londra.

Adriana Popescu, Director de comunicare, Teatrul Național București

 

 

Sursa: TNB

22
/09
/14

Premiul Publicului celei de-a noua ediţii Anim’est (3 şi 12 octombrie) îi va reveni unuia dintre cele 37 de scurtmetraje de animaţie proiectate în cadrul secţiunii speciale Animash - în afara categoriilor competiţionale ale festivalului - o serie de filme de animaţie selectate ţi premiate la festivaluri internaţionale de renume.

22
/09
/14

“Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, va deschide cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj (10-19 Octombrie). Evenimentul va avea loc vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00 când la Cinema Florin Piersic, psihiatrul londonez Hector va da startul distracției și filmelor bune.

22
/09
/14

Albumul Romance, al mezzosopranei Ruxandra Donose, apărut la Editura Casa Radio, va fi lansat, în prezenţa artistei, marţi, 23 septembrie, ora 17:00, la librăria Cărtureşti din Str. Arthur Verona nr. 13-15. La eveniment vor participa dirijorul Tiberiu Soare şi muzicologul Grigore Constantinescu.

22
/09
/14

Proiectul "Fotografie în versuri și muzică" înseamnă ilustrarea unei poezii atât prin imagini, cât și prin pasaje muzicale originale, care să reflecte tema creației literare atât vizual, cât și auditiv.

22
/09
/14

TANGO-ul, genul muzical - dedicat dansului - cu cea mai spectaculoasă poveste, doi invitaţi speciali originari chiar din ţara tango-ului şi a compozitorilor săi – Argentina, un repertoriu semnat de cei mai mari compozitori de gen, 13 concerte în 12 oraşe din România, acestea sunt elementele care compun turneul naţional „VĂ PLACE TANGO ?”, prezentat de violoncelistul RĂZVAN SUMA, între 28 septembrie - 24 octombrie 2014.

22
/09
/14

Traseul “Descoperă-l pe Brâncoveanu”, parte a proiectului „Moştenirea lui Brâncoveanu”, demarează pe23 septembrie. Evenimentul este dedicat celor 300 de ani care s-au scurs de la moartea marelui voievod şi martir Constantin Brâncoveanu. Proiectul mai include alte două componente, “Ctitorul Brâncoveanu“ și “Momente din viaţa Brâncovenilor”.

22
/09
/14

Laureaţii Concursului Enescu 2014, Secţiunea Violoncel, au fost desemnaţi duminică seară de către juriul internaţional în cadrul unei ceremonii de gală în Sala Mare a Ateneului Român, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu. Premiul I i-a revenit violoncelistei Eun–Sun Hong (Coreea de Sud), care a interpretat Concertul Nr. 1 pentru Violoncel și Orchestră de D. Șostacovici.

21
/09
/14

Ţara s-a umplut de festivaluri de film şi de proiecţii în spaţii „alternative”. Dacă locuieşti în Bucureşti, primăvara şi toamna ai la dispoziţie aproape săptămânal câte un festival, o retrospectivă sau un ciclu de filme. Oferta este uneori copleşitoare. Şi ce e rău în asta?

20
/09
/14

Teatrul Naţional Bucureşti a deschis stagiunea săptămâna trecută cu patru spectacole ale Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău: „Amorul dănţuie şi feste joacă”, după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilache; „12 scaune” după Ilf şi Petrov în regia lui de Petru Hadârcă; „Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, în regia Luminiţei Ţâcu şi „Hronicul găinarilor” după Aureliu Busuioc. în regia lui Petru Hadârcă.

20
/09
/14

Majoritatea criticilor spun despre el că este "(pur şi simplu) cel mai bun scriitor de proză scurtă din România". Răzvan Petrescu, autorul volumelor: "Foxtrot XX", "Rubato" sau "Variaţiuni pe o temă de Vater-Puccini", împlineşte, astăzi, 58 de ani.

19
/09
/14

Începând cu primul weekend din octombrie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est deschide, la cea de-a noua ediţie, împreună cu cei de la Calup, porţile unei noi locaţii-gazdă: o frumoasă casă istorică ridicată în anii’40 la numărul 46, pe strada Jean Louis Calderon, devine Re:Animation Hub.