Corina Boboc și-a lansat noua colecție, „Jellyfish on Pluto“
https://www.ziarulmetropolis.ro/corina-boboc-%c8%99i-a-lansat-noua-colec%c8%9bie-%e2%80%9ejellyfish-on-pluto%e2%80%9c/

Evenimentul lansării noii colecţii a Corinei Boboc, absolventă a Universităţii de Arte Bucureşti, secţia Design Vestimentar si proaspăt absolventă de master, secţia Scenografie, UNATC Bucureşti, a avut loc la teatrul Unteatru, sub forma unei expoziţii cu 19 ţinute, colecţia intitulându-se Jellyfish on Pluto.

Un articol de Petre Ivan|31 mai 2018

Colecția a fost inspirată din viața subacvatică, printurile hainelor fiind o extensie a meduzelor. Tânărul designer a vorbit în deschidere despre echipa ei, o echipă tânără, formată din două fete talentate, Mihaela Bucurel, cea cu care Corina a colaborat pe partea de croitorie și Ioana Petre, pe partea de print.

Totodată, a vorbit și despre materialele pe care le-a ales pentru colecția de vară și despre motivația de a le folosi : „Materialele sunt 100% naturale, strict din motive personale. Pentru lejeritate, pentru că e deja prea mult plastic în jurul nostru, măcar ce purtăm să fie natural și plăcut pielii.”

Corina a precizat faptul că în curând își va lansa site-ul, unde colecția va fi disponibilă pentru comenzi online, dar până atunci invită oamenii să o urmărească pe Facebook și pe Instagram.

Vedeți aici o galerie foto de la eveniment.

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).

25
/08
/21

Young Artists Connections se află la cea de-a doua ediție – un proiect dedicat scenei tinere, inițiat de SwitchLab, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC. Prima ediție a fost dedicată absolvenților universităților de artă, care au participat la o expoziție de grup la MNAC și la o expoziție personală la SwitchLab.

24
/08
/21

Art Safari urcă în autobuzele STB și călătorește prin tot Bucureștiul până la final de septembrie. De azi, ”Arta călătorește” în București grație ineditului parteneriat cultural dintre Art Safari și Societatea de Transport București.

19
/08
/21

„Relația dintre arte și cultură și mediul construit este simbiotică. Având experiența evenimentelor Therme Forum de mare succes din 2018, 2019 și 2020, vom discuta cu lideri din domeniul artistic, designeri, artiști și arhitecți de talie mondială despre schimbările din lume, respectiv despre relația dintre tendințele și presiunile care ne modelează mediul construit și interacțiunile și impactul artelor și al culturii asupra vieților noastre și asupra evoluției artelor.”

18
/08
/21

Au trecut 4 luni de când TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] a făcut cunoștință cu publicul. Între timp, am lansat o parte dintre evenimentele noastre și le pregătim de zor pe celelalte. Pe 12 august, în timpul săptămânii Pride 2021, ne-am strâns în grădina organizației MozaiQ pentru a face un bilanț cu ce s-a întâmplat până acum în cadrul proiectului și ce urmează să se întâmple în următoarele luni.

18
/08
/21

Bucharest International Dance Film Festival 2021, care va avea loc între 1-5 septembrie, la București, prezintă sub tema Potential Worlds, pe lângă cele 34 de titluri din competiții, o selecție de patru documentare puternice și captivante despre deschizători de drumuri și evenimente artistice memorabile: „Sisters with Transistors” (r. Lisa Rovner), „Ailey” (r. Jamila Wignot), „512 Hours” (r. Adina Istrate, Giannina La Salvia) și „Summer of Soul” (r. Ahmir “Questlove” Thompson).

04
/08
/21

Ideo Ideis Festivalul #16 propune o săptămână intensă cu un program artistic și social variat, creat atât pentru trupe de liceeni, cât și pentru comunitățile din Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța și Sibiu.Vrem astfel ca festivalul să îi inspire pe adolescenții care îi trec pragul să se întoarcă cu aceeași încăpățânare spre comunitățile lor și să le transforme în spațiile de care au nevoie în propria devenire.