Corina Boboc și-a lansat noua colecție, „Jellyfish on Pluto“
https://www.ziarulmetropolis.ro/corina-boboc-%c8%99i-a-lansat-noua-colec%c8%9bie-%e2%80%9ejellyfish-on-pluto%e2%80%9c/

Evenimentul lansării noii colecţii a Corinei Boboc, absolventă a Universităţii de Arte Bucureşti, secţia Design Vestimentar si proaspăt absolventă de master, secţia Scenografie, UNATC Bucureşti, a avut loc la teatrul Unteatru, sub forma unei expoziţii cu 19 ţinute, colecţia intitulându-se Jellyfish on Pluto.

Un articol de Petre Ivan|31 mai 2018

Colecția a fost inspirată din viața subacvatică, printurile hainelor fiind o extensie a meduzelor. Tânărul designer a vorbit în deschidere despre echipa ei, o echipă tânără, formată din două fete talentate, Mihaela Bucurel, cea cu care Corina a colaborat pe partea de croitorie și Ioana Petre, pe partea de print.

Totodată, a vorbit și despre materialele pe care le-a ales pentru colecția de vară și despre motivația de a le folosi : „Materialele sunt 100% naturale, strict din motive personale. Pentru lejeritate, pentru că e deja prea mult plastic în jurul nostru, măcar ce purtăm să fie natural și plăcut pielii.”

Corina a precizat faptul că în curând își va lansa site-ul, unde colecția va fi disponibilă pentru comenzi online, dar până atunci invită oamenii să o urmărească pe Facebook și pe Instagram.

Vedeți aici o galerie foto de la eveniment.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

25
/11
/18

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi ne propune expoziția „Războiul hărților”, dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri. Expoziția prezintă hărți etnografice realizate în prima parte a secolului XX, hărți care au fost utilizate atât în presă pentru promovarea poziției guvernului român privind Conferința de Pace de la Paris, cât și de către delegațiile naționale care au participat la aceasta.

25
/11
/18

Muzeul Naţional de Artă al României prin Secţia de Artă Orientală vă invită miercuri 28 noiembrie, ora 17, în sălile Kretzulescu, la deschiderea expoziţiei de artă japoneză consacrată gravurilor-stîlp cunoscute sub numele „hashira-e”, prezentate publicului în premieră: „Imagini ale lumii trecătoare, hashira-e. Gravuri-stîlp japoneze din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României”.

22
/11
/18

O gură de aer proaspăt. Îndrăzneală. Indignare trăită. Libertate. Un mesaj clar: Inchiziția să stea acasă! Așa se vede colonia artistică Baraka, grupare care, sâmbătă, se deschide din nou Timișoarei. 24 noiembrie, ora 17,00, în spatele curții Facultății de Arte, lângă Memorialul Revoluției, se oferă privitorului situații și spații noi. Eveniment recomandat persoanelor care au împlinit 18 ani.

16
/11
/18

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează un amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri - ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.

15
/11
/18

Garden of Unsettled Memories- expoziție personală Pavel Grosu. Galeria Sector 1  încheie seria expozițiilor personale ale artiștilor clujeni pe care i-a expus începând de la inaugurarea sa, din 2017, cu o expoziție de pictură semnată Pavel Grosu. Expoziția va fi vernisată pe 22 noiembrie, la ora 18:30 și va putea fi vizitată în perioada 23 noiembrie 2018 - 19 ianuarie 2019.

13
/11
/18

Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. Toate acestea sunt personaje fantastice create de scriitorul şi editorul Stan Lee, în colaborare  cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditkode. Stan Lee s-a stins din viață luni dimineaţă, la Los Angeles, la vârsta de 95 de ani.

12
/11
/18

Regina Maria, figură centrală în eforturile de război ale României din timpul primei conflagrații mondiale, a fost prezentată publicului britanic într-o serie de intervenții ample ale istoricului și realizatoarei TV Tessa Dunlop, în cadrul unor emisiuni de mare audiență ale posturilor de televiziune și radio BBC One (BBC Breakfast), BBC Radio 4 (Woman's Hour), Channel 5 (5 News) și în varianta online a revistei History Today.