Cornel Ilie are atitudine de superstar în „Crăiasa Zăpezii 2”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cornel-ilie-are-atitudine-de-superstar-in-craiasa-zapezii-2/

Cu o carieră muzicală de aproape 20 de ani, solistul trupei Vunk Cornel Ilie ajunge în premieră pe marile ecrane din ţară, din 1 ianuarie, ca voce a personajului Arrog, un trol trufaş cu statut de erou în animaţia „Crăiasa Zăpezii 2”.

Un articol de Petre Ivan|19 decembrie 2015

După ce a devenit tată în urmă cu puţin timp, Cornel a considerat că proiectul animat a venit în cel mai potrivit moment. „Acum 2 ani am mai primit o propunere să pun voce pe un personaj de animaţie, unde ar fi trebuit să şi cânt. Nu s-a întâmplat, nu s-a potrivit! Dar acum, propunerea mi s-a părut un semn foarte bun, pentru că a venit la 2-3 zile după ce am devenit tătic. M-am gândit că poate fi o amintire frumoasă, pe care să o las fetiţei mele.”, relatează artistul.

Cât despre implicarea lui în procesul de dublaj, Cornel recunoaşte amuzat: „Cumva sunt şi eu, cum e personjul meu, un fel de intrus în toată povestea. Mă simt că un trol care a venit într-o altă lume şi încerc să mă fac plăcut şi să fiu bine primit. Bineînţeles, fără să fur nimic din vraja celorlalţi. Ştiu că personajul meu se numeşte Arrog. Este foarte urât, dar e urât în sensul acela în care, într-o animaţie, e simpatic prin asta. Cumva îmi pare bine că nu e un personaj tocmai pozitiv, pentru că cele pozitive sunt plictisitoare. Până la urmă toată lumea îi place pe aia mai răi.”

Arrog vine dintr-o linie de troli extrem de respectaţi. El poate vorbi la nesfârşit despre faptele eroice ale bunicului său. Cu toate acestea, el nu a făcut nicio asemenea faptă şi sper să poată demonstra cândva că le merită pe prinţesă şi coroana. A crescut într-o familie bogată, ceea ce a făcut din el un trol arogant şi un pic narcisist. Dar, când nu mai este în centrul atenţiei, Arrog nu mai pozează şi devine strict, dar şi foarte nobil. Având în vedere schimbările cu care se confruntă, Arrog îşi dă seama că familia nobilă, obârşia nu contează şi că el nu e cu nimic diferit de un trol oarecare.

După ce au reuşit să oprească planurile malefice ale Crăiesei Zăpezii, trolii au început să se bucure de libertate fără limite. De când a fost aliatul principal în marea victorie, trolul Orm a devenit eroul tuturor. Totuşi, statutul de ajutor nu îl mulţumeşte, de aceea entuziastul personaj începe să împrăştie poveşti de-a dreptul ridicole, conform cărora el este adevăratul erou. De unul singur a învins-o pe Crăiasa şi acum urmează să ia în căsătorie o frumoasă prinţesă şi să moştenească o avere uriaşă!

Cornel Ilie, Ellie White, Oana Roman, dar şi alte voci talentate dublează în limba română continuarea celei mai captivante aventuri 3D a iernii „Crăiasa Zăpezii 2”, din 1 ianuarie pe marile ecrane din ţară. Animaţia este distribuită de Freeman Entertainment.

14
/07
/20

Vechea şi celebra şcoală poloneză de film nu e doar o amintire. Faima şi importanţa ei se întind până astăzi, aşa cum o dovedeşte şi un excepţional proiect din ultimii ani: „Martin Scorsese prezintă: Capodopere ale cinematografiei poloneze”.

12
/07
/20

★★★★★ CRONICĂ DE FILM Prezent anul trecut în mai multe festivaluri și disponibil acum în România pe platforma MUBI, „Ne croyez surtout pas que je hurle” („Just Don't Think I'll Scream”, 2019), debutul regizorului francez Frank Beauvais, este un excelent documentar eseu, potrivit și pentru perioada bizară pe care o trăim.

11
/07
/20

Presa franceză laudă Malmkrog, noua peliculă semnată de Cristi Puiu: „Regizorul ne dăruiește un film unic și curajos”, „o adevărată lecție de punere în scenă”.

10
/07
/20

De vineri, 10 iulie, timp de zece zile, cele mai recente documentare de mediu, din 14 țări, vor fi difuzate gratuit, în premieră națională, pe online.pelicam.ro, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, desfășurată exclusiv online.

10
/07
/20

Joi, 16 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic senegalez „Black Girl”, regizat și scris de Ousmane Sembène, în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »