Cornel Ilie are atitudine de superstar în „Crăiasa Zăpezii 2”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cornel-ilie-are-atitudine-de-superstar-in-craiasa-zapezii-2/

Cu o carieră muzicală de aproape 20 de ani, solistul trupei Vunk Cornel Ilie ajunge în premieră pe marile ecrane din ţară, din 1 ianuarie, ca voce a personajului Arrog, un trol trufaş cu statut de erou în animaţia „Crăiasa Zăpezii 2”.

Un articol de Petre Ivan|19 Decembrie 2015

După ce a devenit tată în urmă cu puţin timp, Cornel a considerat că proiectul animat a venit în cel mai potrivit moment. „Acum 2 ani am mai primit o propunere să pun voce pe un personaj de animaţie, unde ar fi trebuit să şi cânt. Nu s-a întâmplat, nu s-a potrivit! Dar acum, propunerea mi s-a părut un semn foarte bun, pentru că a venit la 2-3 zile după ce am devenit tătic. M-am gândit că poate fi o amintire frumoasă, pe care să o las fetiţei mele.”, relatează artistul.

Cât despre implicarea lui în procesul de dublaj, Cornel recunoaşte amuzat: „Cumva sunt şi eu, cum e personjul meu, un fel de intrus în toată povestea. Mă simt că un trol care a venit într-o altă lume şi încerc să mă fac plăcut şi să fiu bine primit. Bineînţeles, fără să fur nimic din vraja celorlalţi. Ştiu că personajul meu se numeşte Arrog. Este foarte urât, dar e urât în sensul acela în care, într-o animaţie, e simpatic prin asta. Cumva îmi pare bine că nu e un personaj tocmai pozitiv, pentru că cele pozitive sunt plictisitoare. Până la urmă toată lumea îi place pe aia mai răi.”

Arrog vine dintr-o linie de troli extrem de respectaţi. El poate vorbi la nesfârşit despre faptele eroice ale bunicului său. Cu toate acestea, el nu a făcut nicio asemenea faptă şi sper să poată demonstra cândva că le merită pe prinţesă şi coroana. A crescut într-o familie bogată, ceea ce a făcut din el un trol arogant şi un pic narcisist. Dar, când nu mai este în centrul atenţiei, Arrog nu mai pozează şi devine strict, dar şi foarte nobil. Având în vedere schimbările cu care se confruntă, Arrog îşi dă seama că familia nobilă, obârşia nu contează şi că el nu e cu nimic diferit de un trol oarecare.

După ce au reuşit să oprească planurile malefice ale Crăiesei Zăpezii, trolii au început să se bucure de libertate fără limite. De când a fost aliatul principal în marea victorie, trolul Orm a devenit eroul tuturor. Totuşi, statutul de ajutor nu îl mulţumeşte, de aceea entuziastul personaj începe să împrăştie poveşti de-a dreptul ridicole, conform cărora el este adevăratul erou. De unul singur a învins-o pe Crăiasa şi acum urmează să ia în căsătorie o frumoasă prinţesă şi să moştenească o avere uriaşă!

Cornel Ilie, Ellie White, Oana Roman, dar şi alte voci talentate dublează în limba română continuarea celei mai captivante aventuri 3D a iernii „Crăiasa Zăpezii 2”, din 1 ianuarie pe marile ecrane din ţară. Animaţia este distribuită de Freeman Entertainment.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

04
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În „Joker” (2019), regizorul Todd Phillips ia un personaj celebru de comic book şi îl mută din filmele cu supereroi într-o dramă inspirată din filmele existenţialiste clasice din America anilor `70. Este o mişcare inovatoare, deşi „Joker” nu se ridică la înălţimea tradiţiei pe care o invocă.

Page 1 of 24912345...102030...Last »