Corul Armatei Roşii invadează Bucureştiul
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-armatei-rosii-invadeaza-bucurestiul/

Vin ruşii! Pe 23 septembrie, peste o sută de instrumentişti, muzicieni şi dansatori ai Red Army Choir – Corul Armatei Roşii. vor lua cu asalt Sala Palatului din Bucureşti pentru un concert memorabil.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2015

Corul Armatei Roşii, înfiinţat în 1939 si a ridicat la rang de Academie, îşi are sediul în inima Moscovei, în centrul istoric, lângă Piaţa Roşie, la câteva sute de metri de Teatrul Balşoi şi de turnurile Kremlinului.

Sub conducerea dirijorului Viktor Eliseev, Corul Armatei Roşii susţine în medie peste 250 de spectacole pe an.
Generalul Eliseev este dirijorul corului din 1974 şi a susţinut show-uri în peste 50 de ţări alături de Corul Armatei Roşii (care este marcă înregistrată în 32 de ţări).

Red Army Choir are dimensiunea unui adevarat ansamblu, cu 350 de membri, printre care se numără solişti, dansatori, muzicieni, coregrafi şi dirijori. În general, pentru spectacolele de peste hotare, Corul Armatei Roşii călătoreşte cu o sută de artişti.

“Anul trecut, Olimpiada de iarnă de la Sochi se deschidea cu The Red Army Choir unul dintre cele mai bune spectacole de muzica şi dans din lume! “, se arată în mesajul de promovare a evenimentului.

Cu cel mai recent turneu din Franța,  Generalul Viktor Eliseev și trupa sa au încântat peste 100.000 de spectatori, în special la Paris cu cele 4 concerte sold-out.

Biletele pentru acest eveniment s-au pus în vânzare, cu preţuri între 65 şi 300 de lei (categoria VIP).

Foto: Corul Armatei Roşii – wikipedia

30
/11
/21

Opera Națională București prezintă pe 1 decembrie, ora 18:30, în Foaierul Galben spectacolul dedicat Zilei Naționale a României. În programul serii se vor regăsi un recital de piese românești în interpretarea soliștilor acompaniați de pian și „Dixtuorul pentru suflători în re major op. 14” de George Enescu în interpretarea ansamblului de suflători al Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Conceptul regizoral poartă semnătura Claudiei Machedon.

29
/11
/21

„Muzică clasică așa cum nu ați mai ascultat până acum, dedicată sută la sută regelui instrumentelor: pianul, în toate ipostazele sale, de la clasic, la modern și jazz” – este invitația pe care Festivalul Hoinar 2021 o lansează publicului între 2 și 14 decembrie, la Brașov și la București.

23
/11
/21

Primul concert de jazz pe scena Sălii Radio în această stagiune (2021-2022) este un eveniment special, pe care nu îl puteți rata! Joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00, LUIZA ZAN – una dintre cele mai apreciate voci feminine din jazz-ul românesc la ora actuală – va cânta alături de BIG BAND-UL RADIO, dirijat de IONEL TUDOR.

10
/11
/21

Cel de-al cincilea concert al „Serilor de chitară 2021” îl aduce în premieră la Bucureşti pe unul dintre cei mai interesanţi chitarişti ai tinerei generaţii, italianul Andrea de Vitis, muzician care impresionează prin forţa expresivă, dublată de o cunoaştere apropiată de perfecţiune a resurselor tehnice ale instrumentului.