Corul de Copii Radio în Christmas Fantasy la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-de-copii-radio-in-christmas-fantasy-la-sala-radio/

Sâmbătă, 7 decembrie (19.00) Corul de Copii Radio va concerta la Sala Radio.

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2013

Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19.00, Corul de Copii Radio va concerta la Sala Radio.

Sub titlul Christmas Fantasy, veţi fi într-adevăr purtaţi pe aripile imaginaţiei, în faţa şemineului unde cu suflet de copil veţi aştepta ca Moşul să vă lase în cizmuliţe cântece de Crăciun de peste hotare, laolaltă cu ale noastre colinde tradiţionale!

Sub bagheta dirijorului Voicu Popescu şi sub îndrumarea pianistei Camelia Chiţibea, prin Corul de Copii Radio veţi primi O, ce veste minunată!, veţi afla ce s-a întâmplat La Vitleem colo-n jos, vă veţi bucura de minunea Naşterii Mântuitorului cu Joy to the World, veţi păşi în atmosfera de basm a sărbătorilor cu Stille Nacht sau Ave Maria.

Evenimentul se va desfăşura cu participarea Romanian Radio Brass Quintet (cvintetul de alămuri Radio România) şi a sopranei Cecilia Ganovici.

Corul de Copii Radio

Posterul concertului susţinut de către Corul de Copii Radio

Şi pentru ca supriza să fie completă, la ora 18.45, înaintea concertului, în foaierul central, Editura Casa Radio vă invită la vernisaj şi lansare de carte şi CD pentru copii.

Expoziția cu titlul „Voci şi poveşti colorate. 85 de ani de artă radiofonică în 15 ani de cover art pentru copii’’ este o retrospectivă care include cele mai frumoase cărți ilustrate pentru cei mici. Atelierele artiștilor își dezvăluie secretele: vor fi expuse schițe, desene originale, secvențe de benzi desenate, decupaje –  tot ce a dus la produsul final: cartea ilustrată, de la Prinț și cerșetor, la Cippolino, Capra cu trei iezi, Nils, Münchausen, David Copperfield, Apolodor și Motanul Arpagic.

Cu această ocazie, va avea loc lansarea noilor apariții destinate celor mici, în prezența artistului Alexandru Ciubotariu. În Colecția „Radio-Prichindel” s-au pregătit pentru cei mici următoarele surprize: Ion Lucian – Cocoşelul neascultător, Charles Perrault – Motanul încălţat, Ion Creangă – Trei poveşti citite de Mihail Sadoveanu, Dumitru Furdui, Alexandrina Halic, iar în Colecția „Noapte bună, copii!”: Ana Blandiana – Întâmplări cu şi fără Arpagic, în lectura autoarei şi Gellu Naum – Cartea cu Apolodor, în lectura Alexandrinei Halic.

Foto credit: Corul de Copii Radio

16
/05
/23

J'ai Bistrot București își aniversează al 10-lea an de existență prin intermediul a două evenimente marcante pe 19 și pe 20 mai: ”Silent Party” și ”Silent Concert Alternosfera” ce vor fi organizate chiar în grădina din Calea Griviței 55.

15
/05
/23

În lunile mai și iunie 2023 are loc primul turneu național intitulat Trei Tenori ieșeni, care aduce în fața publicului din întreaga țară trei dintre cei mai importanți tenori ai scenelor românești, care au ca numitor comun, în afara unor voci cu totul excepționale, faptul că își leagă numele în această perioadă de frumoasa evoluție a scenei muzicale ieșene actuale.

12
/05
/23

Pe 13 mai are loc lansarea celui de-al doilea album EYEDROPS „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.” cu un concert „extraordinaire” în Iași, la Underground Pub. Găsirea, Rătăcirea, Regăsirea și Pierderea cuprind un turneu care îi poartă pe băieți și pe noul lor album prin 11 orașe din țară.

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.