Corul de Copii Radio în Christmas Fantasy la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-de-copii-radio-in-christmas-fantasy-la-sala-radio/

Sâmbătă, 7 decembrie (19.00) Corul de Copii Radio va concerta la Sala Radio.

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2013

Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19.00, Corul de Copii Radio va concerta la Sala Radio.

Sub titlul Christmas Fantasy, veţi fi într-adevăr purtaţi pe aripile imaginaţiei, în faţa şemineului unde cu suflet de copil veţi aştepta ca Moşul să vă lase în cizmuliţe cântece de Crăciun de peste hotare, laolaltă cu ale noastre colinde tradiţionale!

Sub bagheta dirijorului Voicu Popescu şi sub îndrumarea pianistei Camelia Chiţibea, prin Corul de Copii Radio veţi primi O, ce veste minunată!, veţi afla ce s-a întâmplat La Vitleem colo-n jos, vă veţi bucura de minunea Naşterii Mântuitorului cu Joy to the World, veţi păşi în atmosfera de basm a sărbătorilor cu Stille Nacht sau Ave Maria.

Evenimentul se va desfăşura cu participarea Romanian Radio Brass Quintet (cvintetul de alămuri Radio România) şi a sopranei Cecilia Ganovici.

Corul de Copii Radio

Posterul concertului susţinut de către Corul de Copii Radio

Şi pentru ca supriza să fie completă, la ora 18.45, înaintea concertului, în foaierul central, Editura Casa Radio vă invită la vernisaj şi lansare de carte şi CD pentru copii.

Expoziția cu titlul „Voci şi poveşti colorate. 85 de ani de artă radiofonică în 15 ani de cover art pentru copii’’ este o retrospectivă care include cele mai frumoase cărți ilustrate pentru cei mici. Atelierele artiștilor își dezvăluie secretele: vor fi expuse schițe, desene originale, secvențe de benzi desenate, decupaje –  tot ce a dus la produsul final: cartea ilustrată, de la Prinț și cerșetor, la Cippolino, Capra cu trei iezi, Nils, Münchausen, David Copperfield, Apolodor și Motanul Arpagic.

Cu această ocazie, va avea loc lansarea noilor apariții destinate celor mici, în prezența artistului Alexandru Ciubotariu. În Colecția „Radio-Prichindel” s-au pregătit pentru cei mici următoarele surprize: Ion Lucian – Cocoşelul neascultător, Charles Perrault – Motanul încălţat, Ion Creangă – Trei poveşti citite de Mihail Sadoveanu, Dumitru Furdui, Alexandrina Halic, iar în Colecția „Noapte bună, copii!”: Ana Blandiana – Întâmplări cu şi fără Arpagic, în lectura autoarei şi Gellu Naum – Cartea cu Apolodor, în lectura Alexandrinei Halic.

Foto credit: Corul de Copii Radio

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).