Corul de copii Radio va concerta în cadrul spectacolului ,, În lumea lui Walt Disney”
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-de-copii-radio-va-concerta-in-cadrul-spectacolului-in-lumea-lui-walt-disney/

Sâmbătă, 30 martie (19.00), „copiii” de toate vârstele vor asculta melodiile îndrăgite interpretate de Corul de Copii în cadrul spectacolului ,, În lumea lui Walt Disney”.

Un articol de Andrada Văsii|27 martie 2013

Sâmbătă, 30 martie (19.00), „copiii” de toate vârstele vor asculta melodiile îndrăgite interpretate de Corul de Copii în cadrul spectacolului ,, În lumea lui Walt Disney”.

Evenimentul va avea loc cu participarea Cameliei Chiţibea – pian, Alexandru Anastasiu şi Ilinca Lorentz – percuţie, Virgil Oprina – chitară bas şi Emanuel Ion – bariton, iar aranjamentele vocale sunt semnate de Ioan Dobrinescu.

Copilăria înseamnă pentru noi toţi desene animate şi, între acestea, un loc special îl ocupă nemuritoarele poveşti care au fost aduse la viaţă de Walt Disney. Sub titlul „În lumea lui Walt Disney”, ultimul concert al lunii martie la Sala Radio va fi dedicat micilor spectatori: Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, vă invită la o călătorie în lumea magică a cântecelor provenite din filmele de animaţie create de celebrul desenator american.

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul orchestreradio.ro sau orchestreradio.com.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Înfiinţat în 1945, Corul de copii Radio a avut o evoluţie spectaculoasă încă de la apariţia sa în peisajul muzical românesc. Aici şi-au deschis calea carierei artistice Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu şi mulţi alţii. În ultimii ani, sub îndrumarea dirijorului Voicu Popescu, asistat de pianista Camelia Chiţibea, ansamblul explorează noi forme de expresie artistică şi este implicat în numeroase proiecte internaţionale.

 

Credit foto: Ioan Dobrinescu

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.

17
/12
/15

Papa Francisc a împlinit astăzi, 17 decembrie, vârsta de 79 de ani. În urmă cu aproape trei ani, Papa Francisc devenea al 226-lea Papa al Bisericii Catolice, primul Papa latino-american si primul preot iezuit in fruntea catolicismului.

17
/12
/15

Trupa rock australiană AC/DC a anunțat un nou turneu în Europa și America de Nord, eliminând astfel zvonurile privind o eventuală retragere a acestei formații pioniere de hard rock

16
/12
/15

În urmă cu aproape două secole și jumătate se năştea la Bonn, în Germania, Ludwig van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Ziua de 16 decembrie este considerată data de naştere a lui Beethoven, deoarece se ştie că el a fost botezat pe 17 decembrie, ori la vremea respectivă copiii erau botezaţi la o zi după naştere.

16
/12
/15

Soprana spaniolă Montserrat Caballe a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsită vinovată de evaziune fiscală. Conform procurorilor, renumita interpretă de operă datorează fiscului spaniol suma de 508.468 de euro, reprezentând taxele aferente veniturilor obţinute de artistă.

15
/12
/15

„Tăiam cuvinte, dar nu tăiam niciodată ideea“ - Sanda Manu. „Cenzura mai mult ne-a ajutat, pentru că noi inventasem un mic pachet periculos format din ideile zilelor noastre, din idei care deranjau” - Artan. „Cenzura a avut mai multe etape, dar nu a început în comunism, atunci doar i s-a schimbat semnul şi sensul” - Cristian Tudor Popescu.