Corul Madrigal le-a adus bucurie românilor din Belgia
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-madrigal-a-adus-bucurie-romanilor-din-belgia/

Corul Naţional de Cameră Madrigal a concertat duminică seara la Bruxelles, într-una din cele mai vechi şi prestigioase abaţii: Abbaye de la Cambre.

Un articol de Petre Ivan|20 mai 2014

Organizat de Ambasada României din Belgia și sprijinit de Federația Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, condusă de Daniela Popescu, concertul dirijat de Anna Ungureanu a fost un real succes și s-a desfășurat cu casa închisă.

Corului Madrigal i s-au alăturat în cadrul acestui concert soprana Soumaya Hallak și harpista Alisée Frippiat. Evenimentul s-a bucurat de prezența muzicianului Jacques-Alphonse De Zeegand, din ale cărui compoziţii a interpretat și Corul Madrigal.Corul Madrigal

“Pe scurt, un concert extraordinar! A fost un privilegiu, atât pentru mine, cât și pentru spectatorii care au umplut cea mai veche și prestigioasă abație din Bruxelles să asistăm la un spectacol de excepție oferit de Corul Național de Cameră Madrigal”, a spus Ambasadorul României la Bruxelles, Excelența Sa Ştefan Alexandru Tinca.

Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând până în prezent peste 4000 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia.

În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivelur, corul a fost inclus pe lista valorilor Patrimoniului UNESCO.

Foto: Corul Madrigal – madrigal.ro

06
/09
/14

Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Asociaţia Culturală “Pro Valores” și Radio România Cultural vă invită în perioada 4 – 12 octombrie 2014, la un regal poetico – muzical.

05
/09
/14

Radio România Muzical şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat un protocol de colaborare în cadrul căruia proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" devine program naţional în şcoli, începând cu anul şcolar 2014-2015.

01
/09
/14

Pianista Elisabeth Leonskaja, laureată a Concursului Enescu în 1964: „Imediat dupa 1989, când încă se vedeau la București urmele gloanețelor pe clădiri, la Concursul și la Festivalul Enescu veneau mari muzicieni din toată lumea. Nu poți decât să te înclini în fața acestor lucruri!”

01
/09
/14

Promenada Operei 2014: un program de înaltă calitate artistică, o scenografie spectaculoasă, focuri de artificii, mii de spectatori. Toate au contribuit la succesul celui mai mare eveniment în aer liber din capitală dedicat artei lirice, organizat de Opera Naţională Bucureşti, ajuns la a opta ediţie.

31
/08
/14

Într-o serie unică de interviuri, șapte artiști recunoscuți în lumea muzicii clasice internaționale vorbesc în premieră despre cum câștigarea Concursului Enescu a fost o deschidere de drum pentru cariera lor și spun de ce România contează!

30
/08
/14

Eugen Doga va susține primul său concert în aer liber la București, duminică, 31 august, la ora 18.00, în Parcul Titan. Cele mai frumoase compoziții ale sale vor putea fi ascultate în cadrul Zilei limbii române, eveniment organizat de Centrul Cultural Casa Artelor, al Primariei sectorului 3.

27
/08
/14

Formaţiile Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi vor concerta, între 26 şi 28 septembrie, la Bucharest Comedy Week, urmând ca serile din Piaţa Enescu să se încheie cu o proiecţie de film, precum "Pantera roz", din 1963, şi "Unora le place jazz-ul", din 1959.