Corul Madrigal a primit Discul de aur pentru albumele de Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-madrigal-a-primit-discul-de-aur-pentru-albumele-de-craciun/

Pe 23 decembrie, Corul Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” a primit DISCUL DE AUR din partea Casei de producţie Roton Music pentru noua serie de albume dedicate sărbătorilor, lansată pe 16 noiembrie 2020. Distincţia a fost acordată pentru performanţe remarcabile în vânzări.

Un articol de Petre Ivan|28 decembrie 2020

În toamna acestui an, Corul Madrigal și Roton Music au produs și lansat pe piață trei noi albume ce conțin unele dintre cele mai iubite lucrări  înregistrate live din Concertele Extraordinare de Crăciun ale prestigiosului ansamblu coral, desfășurate cu „casa închisă” în ultimii trei ani. Apreciatul proiect discografic marchează și prima colaborare de succes a Corului Madrigal cu Roton Music, una dintre cele mai longevive case de producție din România.

Ne bucurăm să semnalizăm o performanță pe care o întâlnim din ce în ce mai rar, aceea de a primi aprecierea publicului pentru un album atât în format digital, așa cum suntem obișnuiți, dar și în format fizic. Cu ocazia aceasta, pentru că am depășit un anume volum de vânzări de câteva mii de CD-uri – și numărăm în continuare –, motiv pentru care oferim Discul de aur pentru recent lansata serie de albume de Crăciun a Corului Madrigal” –  a declarat Cătălin Muraru, fondatorul Casei de Producție Roton Music, la ceremonia de a acordare a premiului.

Acesta este primul proiect discografic de amploare al Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, după aproape două decenii, cu înregistrări actuale și la standarde acustice și grafice deosebite.

De zeci de ani Madrigal aduce muzica de Crăciun în casele românilor și, chiar dacă acest an a fost unul dificil, faptul că avem o echipă foarte puternică, atât artistică, cât și organizatorică și tehnică, spune foarte multe și iată că rezultatele nu au întârziat să apară. Le mulțumesc partenerilor noștri de la Roton Music și îi încurajez, căci ne propunem o perioadă aglomerată pentru ei în ceea ce privește înregistrările și lansările, dar și o perioadă frumoasă pentru noi, pentru că dorim să  fructificăm în continuare potențialul acesta extraordinar, care de 57 de ani se numește Madrigal” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Albumele lansate cu ocazia acestor sărbători conțin atât colinde românești, cât și din repertoriul internațional: „Madrigal de Crăciun”, cu o selecție de 18 colinde autohtone, precum și „Madrigal for Christmas”, cu 14 colinde din registrul clasic și modern, în limba engleză. Al treilea album este un dublu CD, care reunește ambele playlist-uri ale primelor două.

Lucrările de pe cele trei albume au fost special selectate de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal și aduc publicului atmosfera unică a concertelor de Crăciun susținute de faimosul ansamblu coral în ultimii ani la Ateneul Român sau la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României.

Premiul a venit chiar în ziua în care Madrigal a lansat o aplicație gratuită, care a permis tuturor românilor să asculte de sărbători Concertul Extraordinar de Crăciun înregistrat în condiții speciale, în luna decembrie a acestui an, în acustica remarcabilă a Sălii Tronului, din cadrul Muzeului Național de Artă al României. Nou lansata platformă digitală a înregistrat peste 12.000 de vizionări ale concertelor de Crăciun la doar trei zile de la lansare.

Albumele „Madrigal de Crăciun”, „Madrigal for Christmas” și dublul CD sunt disponibile pentru achiționare pe Magazinul Corului Madrigal, precum și în rețeaua librăriilor Cărturești, magazinul Muzica și benzinăriile OMV și Lukoil din toată țara.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. Anul acesta, Madrigal a împlinit 57 de ani de activitate neîntreruptă, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

După Concertul aniversar din luna martie 2020, Corul Madrigal a desfășurat Stagiunea estivală, cu cinci concerte cu tematici și repertorii diferite: „Hora staccato”, „Madrigal cântă copiilor”, „Muzica Renașterii”, „Bijuterii corale” și „Ave Maria”. La cererea publicului, ansamblul coral, dirijat de Anna Ungureanu, a susținut în luna octombrie încă o reprezentație a concertului „Ave Maria”. Din 23 decembrie 2020, Corul Madrigal a lansat gratuit și înregistrarea noului Concert Extraordinar de Crăciun, dirijat de Anna Ungureanu pe nou creată aplicație online Madrigal Apphttps://app.madrigal.ro/, ce poate fi descărcată pe orice dispozitiv electronic de vizionare.

Roton Music este una dintre primele și cele mai de succes case de discuri independente din România, fondată în anul 1994. În scurt timp s-au alaturat artiști precum Compact, Mădălina Manole și Laura Stoica, iar în 1996 Roton Music devine deja un brand recunoscut în industria muzicală românească.

Prima colaborare internațională a venit în 1996 alături de ToCo, aceștia fiind urmați de artiștii străini precum DJ Bobo, Sylver, Ingrid și tânărul Armin Van Buuren, care au avut primele lor succese în topurile românești. Între 1996 și 2004, foarte mulți artiști români și-au început cariera la Roton Music. Printre acestia, Akcent, Simplu, Voltaj, Hi-Q și Proconsul sunt doar câteva dintre nume sonore care s-au remarcat în lumea muzicală românească.

În 2010, artiștii Roton Music precum Akcent, Inna și Fly Project, erau deja nume cunoscute pe piața internațională. Această tendință a continuat cu Antonia, Amna, Alexandra Stan, Radiokiller, Manuel Riva, iar până în 2016 artiștii români au cucerit mai multe topuri internaționale decât cei din alte țări est-europene în ultimii 15 ani.

Roton Music continuă să livreze sound de calitate publicului și „să dea tonul” atât in România, cât și internațional și împreună cu Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

08
/10
/14

În urmă cu 150 de ani, în octombrie, 1864, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza, se înfiinţa Conservatorul de Muzică şi Declamatiune din Bucureşti. S-a numit, de-a lungul timpului, Academie Regală de Muzică şi Artă Dramatică, Conservator de Stat, Academie de Muzică şi Universitate Naţională, iar istoria sa a reflectat întru totul istoria vremurilor tulburi pe care le-a parcurs într-un deceniu şi jumătate.

07
/10
/14

Supranumită „Carmen a secolului XX”, VIORICA CORTEZ, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile,  va cânta la Sala Radio într-o gală extraordinară care îi este dedicată.

05
/10
/14

Teatrul de Operetă și Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel național, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producții de divertisment din toate timpurile.

04
/10
/14

Cea de-a noua ediție a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din România, eXplore dance festival — Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival a început la WASP — Working Art Spance and Production.

03
/10
/14

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound a adus la București 70 de artiști din 10 țări și o seară unică, dedicată filmului mut de scurtmetraj: Regizorul Gabriel Durlan (România) a câștigat Trofeul InnerSound pentru filmul “ÎnCerc”. Muzica a fost scrisă de Șerban Marcu (Cluj)

01
/10
/14

După ce fost scena de derulare a singurului festival internaţional al orchestrelor radio din Europa – RadiRo, produs şi organizat de Radio România (20-27 septembrie), Sala Radio se pregăteşte pentru deschiderea oficială a noii stagiuni, 2014-2015! Invitaţi speciali din ţară şi din străinătate, partituri devenite „hit-uri” ale muzicii clasice, dar şi lucrări în primă audiţie, muzică simfonică sau de cameră, alături de jazz, tango, pop, muzică populară etc., o largă paletă de evenimente este pregătită pentru cele nouă luni de stagiune şi de muzică bună!

30
/09
/14

Pe 23 septembrie 2014, în Cadogan Hall (Londra), a avut loc deschiderea stagiunii 2014/15 pentru Royal Philharmonic Orchestra, printr-un concert de excepție sub bagheta dirijorului român Cristian Mandeal, alături de violinista Tianwa Yang. Din program au făcut parte Beethoven - Egmont Overture, Brahms - Violin Concerto și Franck – Simfonia în re minor.

30
/09
/14

Joi, 2 octombrie, de la ora 19.00, Filarmonica “George Enescu” inaugurează stagiunea simfonica 2014 - 2015 cu un concert extraordinar în cadrul căruia Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu" (dirijor Christian Badea) vor interpreta Simfonia nr. 9 de Beethoven. Concertul se va relua si vineri, 3 octombrie la aceeaşi oră.

29
/09
/14

Ca Făt-Frumos din poveste, Innersound crește spectaculos de la an la an și devine sub ochii bucureștenilor un eveniment cultural emblematic al lunii septembrie. Acest festival se datorează Asociației Opus cu ai săi directori artistici – compozitoarele Diana Rotaru, Sabina Ulubeanu – și directorul executiv, compozitorul Cătălin Crețu.

29
/09
/14

Practica și mentalitatea din țara mea, unde am ales sa trăiesc și să funcționez, se arată din ce în ce mai ostilă față de felul independent și suveran de a-mi exersa profesia și de a-mi duce existența în mod privat, fără să reprezint vreo greutate pentru fondurile publice. Bănuiesc că așa simt și ceilalți suverani și independenți - indiferent de profesia aleasă...