Cosmin Agache, finalist la show-ul Românii au talent, a câștigat BLIP Romanian Beatbox Challenge
https://www.ziarulmetropolis.ro/cosmin-agache-finalist-la-show-ul-romanii-au-talent-a-castigat-blip-romanian-beatbox-challenge/

Artişti din toată lumea s-au înscris la competiţiile lansate de platforma BLIP / Beatbox and Looping International Platform. Juriul, format din artişti de beatbox şi de looping recunoscuţi internaţional, a desemnat câştigătorii celor 3 competiţii. Cosmin Agache, cunoscut de la show-ul ”Românii au talent” a câştigat premiul I la categoria beatbox.

Un articol de Petre Ivan|6 decembrie 2020

Challenge-urile lansate de BLIP/ Beatbox and Looping International Platform au reunit lucrări de la peste 40 de artiști vocali din România, Austria, Franța, Germania, Cehia, Statele Unite ale Americii. Juriul, format din Sam Perry, SkilleR, Denis Bolborea și A- C Leonte, a desemnat câștigătorii celor 3 categorii.

Competiția de beatbox a fost câștigată de Cosmin Agache, cunoscut publicului din România de la show-ul ”Românii au talent” din 2011, când a ajuns în finală la vârsta de numai 14 ani. Pe lângă premiul în bani, Cosmin a beneficiat și de producția unui videoclip, semnat de artistul vizual Andrei Cozlac.

Cosmin Agache | winner of BLIP Romanian Beatbox Challenge

La categoria Looping, jurizată de Sam Perry, premiul I a fost câștigat de artistul M-Age din Cehia cu o interpretare originală a piesei ”Feeling Good”:

Pentru cea de-a treia competiție, Creative Challenge, s-au acordat 6 premii. În ordinea punctajului câștigătorii sunt: DGYMIE, Cosmin Agache, Matej, Nanezu’,Ischi, MCx Woodie. Lucrările tuturor artiștilor poti fi urmărite aici.

Competițiile lansate de BLIP sunt doar primul pas în dezvoltarea platformei. Aceasta găzduiește de asemenea producții audiovizuale, ateliere și tutoriale online (de beatbox, live looping, tehnică vocală etc.), interviuri adresate tuturor creatorilor de gen.

Printre producțiile susținute de BLIP se numără și EP-ul de debut al artistului KABLAT  ”Out of the loop”, lansat în urmă cu câteva zile. Pe cele 5 piese de pe ”Out of the loop”, KABLAT folosește ca input doar voce și beatbox. Single-ul cu același nume, beneficiază de un clip video realizat de Sabina Costinel cu performerii Valentina de Piante și Denis Bolborea, pornind de la o serie de materiale filmate de Lavinia Pollak în cadrul proiectului Singing Bodies și un fragment capturat de Alina Ușurelu din spectacolul Bad Mamma.

KABLAT- Out of the Loop

Despre BLIP

blip.indiebox.ro a fost dezvoltat în cadrul proiectului ”100% human voice” coordonat de Indie Box și își propune susținerea și promovarea artiștilor de beatbox și looping, precum și încurajarea colaborărilor acestora cu artiști din alte genuri muzicale și domenii creative.

Despre Indie Box

Indie Box activează în domeniul artelor performative, punând accent pe cercetare și creație inovatoare în muzică și dans contemporan. Face parte din colectivul AREAL – Spațiu pentru dezvoltare coregrafică, iar anul acesta propune o serie de ateliere și performance-uri online, lansează BLIP – Beatbox and Looping International Platform, precum și un nou EP muzical, creat 100% prin intermediul vocii.

BLIP face parte din proiectul ”100% human voice” inițiat de Indie Box și implementat în parteneriat cu Overground Music, InnerSound și Radio Guerrilla.

Proiect cultural co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național și de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

27
/03
/23

Din 27 martie, TVR 2 vă invită să începeţi săptămâna alături de „Reţeaua de Idoli". Realizatoare Irina Păcurariu provoacă și în acest sezon celebrităţile la un dialog sincer și aduce în fața telespectatorilor oameni de excepție, altfel decât i-am cunoscut până acum. „Reţeaua de Idoli" se difuzează în fiecare luni, de la ora 21:00, la TVR 2.

24
/03
/23

Editura Nemira a lansat recent volumul biografic „The Beatles: O istorie”, semnat de Craig Brown, pe care vă invităm să îl descoperiți în aceste zile. Vă propunem, așadar, o fermecătoare incursiune în atmosfera anilor ‘60, dominată de muzica și imaginea unei trupe iconice.

24
/03
/23

„Scena gândirii” Conferințele Operei Naționale București continuă în luna aprilie cu o ediție specială, ce va avea nu unul, ci doi invitați. Pe 18 aprilie, de la orele 18:30,  compozitorul Dan Dediu și muzicologul Valentina Sandu-Dediu vor înfățișa aventura transformării în muzică a unui text dramatic în cadrul conferinței „De la teatru la operă”.

23
/03
/23

Baritonul italian RICCARDO NOVARO, care a interpretat rolul principal din „Le Nozze di Figaro” (Nunta lui Figaro) la Théâtre des Champs-Elysées – Paris și la Teatro Regio - Torino și a dat viață Contelui Almaviva din aceeași operă la Opéra National de Bordeaux, a fost aplaudat în rolurile Leporello (Don Giovanni) la Opéra de Lausanne, Papageno (Die Zauberflöte – Flautul fermecat) la Teatro Massimo - Palermo ș.a. este invitat special la Sala Radio.

21
/03
/23

Sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată țara și vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta!”

17
/03
/23

O apariție inedită în capitala unde tangoul are rădăcini adânci. Tangotic aduce pe scena Palatului Bragadiru, tangoul argentinian si romanța în fuziune cu elemente jazz, rock și afro, precum și un repertoriu original de tangouri românești, sâmbătă, 18 martie, de la ora 19:00.

13
/03
/23

Studenți ai Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași alături de studenți ai Conservatoarelor Cesare Pollini din Padova și Alessandro Scarlatti din Palermo, vor susține un concert în cadrul primei ediții a turneului Youth International Musical Performance Meeting.