Cosmin Neacşu, gata să ducă serialul animat ,,Aventurile lui LittleEdu” la un cu totul alt nivel
https://www.ziarulmetropolis.ro/cosmin-neacsu-gata-sa-duca-serialul-animat-aventurile-lui-littleedu-la-un-cu-totul-alt-nivel/

Dacă înainte de începerea şcolii LittleEdu, primul supererou animat românesc, s-a alăturat iniţiativei de a strânge fonduri pentru rechizitele copiilor fără posibilităţi materiale, ,,Distracţie şi educaţie cu LittleEdu” este cea mai recentă campanie în care supereroul animat creat şi însufleţit de Cosmin Neacşu este implicat.

Un articol de Liliana Matei|15 septembrie 2021

Prin conţinut educativ nou şi din ce în ce mai atractiv pentru cei mici, LittleEdu a reuşit să devină protagonistul unei noi serii de acţiuni menite să propulseze acest proiect la nivelul următor.

Mai mult decât atât, odată cu începerea noului an şcolar, Cosmin Neacşu le-a pregătit multe surprize micuţilor, alături de personajul său animat, LittleEdu. Pe lângă premiile atrăgătoare oferite în cadrul campaniei realizate alături de ParkLake, tot în același spațiu copiii vor avea ocazia să îşi admire supereroul preferat şi în realitate, într-un decor tematic dedicat interacţiunii dintre fani şi celebrul său personaj.

,,Sunt foarte mândru de tot ce am reuşit să realizez până în acest moment cu şi alături de LittleEdu. Mi s-a demonstrat pe această cale încă o dată că doar un proiect născut din pasiune, prin foarte multă muncă şi perseverenţă poate deveni unul de succes. Am planuri foarte mari pentru primul supererou românesc animat. În continuare lucrez la transformarea lui într-un personaj 3D şi am încredere că în foarte scurt timp LittleEdu va marca o premieră în industrie şi la acest capitol”, a declarat Cosmin Neacşu.

Temele pe care le abordează seria animată ,,Aventurile lui LittleEdu” în cele 32 de episoade ale sale sunt pe cât de variate, pe atât de educative şi propun subiecte din diverse zone de interes cum ar fi: sistemul imunitar, importanţa legumelor, a apei şi vorbeşte despre sistemul solar sau tulburări de învăţare precum dislexia.

Atunci când nu este complet captivat de realizarea unor noi episode marca LittleEdu, Cosmin Neacşu este un tânăr de 24 de ani pentru care pasiunea pentru tot ce înseamnă conţinut video de calitate s-a transformat şi într-un mod de viaţă. În prezent lucrează alături de branduri renumite la realizarea de reclame şi clipuri video, serviciile sale fiind din ce în ce mai solicitate de companiile pentru care creativitatea este un element cheie.

Proiect marca YouStars, ,,Aventurile lui LittleEdu” este un serial de animaţie aflat în plină dezvoltare, a cărui misiune este aceea de a oferi conţinut accesibil şi atrăgător pentru copii, pornind de la ideea că doar prin joacă şi limbajul accesibil lor educaţia poate deveni atractivă.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.

30
/09
/21

Website-ul digitizArte, platforma interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi - muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni - susține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

30
/09
/21

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

29
/09
/21

Pe 4 și 5 octombrie, aveți ocazia de a-l cunoaște pe Jiří Jírů, cel care i-a fost alături lui Václav Havel între 1993-2000 ca fotograf personal. În ziua de luni, are loc o discuție cu acesta, la Centrul Ceh, iar marți puteți participa la vernisajul expoziției „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, ce va fi deschisă între 1-10 octombrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.