Costel Constantin- interviu despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/costel-constantin-interviu-despre-steaua-pe-care-o-va-primi-pe-aleea-celebrita%e1%b9%adilor/

Cu dl. Costel Constatin am vorbit despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor; am realizat acest interviu deşi era foarte ocupat cu repetiṭiile. Atât atmosfera caldã în care s-a desfãşurat interviul, cât şi deschiderea dl. Constantin au fãcut posibilã realizarea unui material sincer, înainte de un moment important – acordarea unei stele […]

Un articol de |19 octombrie 2012

Cu dl. Costel Constatin am vorbit despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor; am realizat acest interviu deşi era foarte ocupat cu repetiṭiile. Atât atmosfera caldã în care s-a desfãşurat interviul, cât şi deschiderea dl. Constantin au fãcut posibilã realizarea unui material sincer, înainte de un moment important – acordarea unei stele pe Aleea Celebritãṭilor. Mai jos veṭi putea citi un interviu cu un mare actor care vorbeşte deschis despre tumultul vieṭii de artist.

Andrada Vãsii: Cum v-aṭi simṭit în momentul în care aṭi aflat despre aceastã decizie ( n.a.: de a primi o stea ). Ce înseamnã pentru dumneavoastrã acest lucru?

Costel Constantin: Vreau sã vã spun ceva; m-am gândit întotdeauna cã mai sunt foarte mulṭi actori, mai în vârstã, mari actori, cum ar fi Carmen Stãnescu, şi alṭii care n-au primit şi mã gândeam cã ar putea sã fie şi rândul meu la un moment dat, dar dupã ce aceştia vor primi distincṭia. Este o distincṭie frumoasã. Ţine de respectul pe care îl au bucureştenii şi spectatorii faṭã de noi, de aceastã meserie a noastrã; meserie pe care noi ne-o facem cu toatã dragostea, deoarece altfel nu s-ar putea.

A.V.:  Cea de-a doua întrebare ṭine un pic de organizare. Ştiu cã lucraṭi foarte mult zilele acestea. Cum reuşiṭi sã faceṭi faṭã unui asemenea ritm alert ?

C.C. : Cum fac faṭã? Am învãṭat în toṭi anii de meserie – pentru cã eu am fãcut teatru, film, radio şi am prezentat şi o emisiune în direct- ( n.a.: este vorba despre emisiunea Viaṭa Satului de la TVR ); directul te învaṭã. Emisiunea m-a interesat din punctul de vedere al directului- care este cu totul şi cu totul altceva. În plus, am fãcut în ultima poerioadã pe parcursul a 15 luni, 300 de episoade în douã seriale de televiziune. Si vreau sã vã spun cã este o experienṭã absolut unicã. Ştiṭi cã în serialele de televiziune important este sã se respecte programul tehnic, sã se filmeze numãrul de secvenṭe pe zi. Atunci eram în prizã directã, totul trebuia fãcut rapid şi trebuia o vitezã mare de mobilizare de a reuşi sã faci exact tot ce ṭi-ai propus.Acest lucru m-a ajutat foarte mult.

A.V. : Ce este mai aproape de sufletul dvs ? Teatrul sau televiziunea ?

C.C. : Cel mai aproape de sufletul meu este teatrul şi va rãmâne întotdeauna aşa.

A.V. : Ce sfat aveṭi pentru generaṭia tânãrã de actori care pãşeşte acum pe scenã ?

C.C. : Sã încerce. Dacã iubesc atât de mult aceastã meserie – sã o facã ; chiar dacã sunt puṭini bani. Dacã o iubesc cu adevãrat trebuie sã se sacrifice. Altfel nu se poate.

A.V.: Ultima întrebare: unde vã vedeṭi peste cinci- zece ani?

C.C:  Mã vãd în noua salã a Teatrului Naṭional care sper ca în cinci zece ani sã fie gata. [n.a. : dl. Costel Constantin râde]

23
/07
/14

După realizarea scenografiei pentru multe producții românești și pentru coproducții internaționale, Mihaela Ularu, mama actriţei Ana Ularu, a revenit la prima pasiune a sa, teatrul, realizând costumele din spectacolul independent „În parc”, scris şi regizat de Radu Iacoban, cu Ana Ularu/Rodica Lazăr și Istvan Teglas în distribuţie.

15
/07
/14

Andreea Bibiri spune că în teatru nu există democrație. Mărturisește că regizorul care a influențat-o cel mai mult a fost Liviu Ciulei și vorbește despre prima ei colaborare cu actorul Marius Manole, într-un spectacol „un pic cam personal“, „Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste“.

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

19
/06
/14

Tânăra și talentata regizoare Carmen Lidia Vidu prezintă cea de-a treia sa premieră în acest an, „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase“, vineri, 20 iunie, de la ora 19.30, la Godot Cafe Teatru. Spectacolul este un video poem teatral ce aduce pentru prima dată pe o scenă de teatru documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile Mariei Tănase, alături de şase dintre cântecele nemuritoare ale artistei, interpretate live.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.

13
/06
/14

Actrița Rodica Lazăr este un buchet de energii multinuanțate. Privirea ei azurie este într-un contrast perfect cu timbrul pregnant al vocii ei. Ai putea vorbi la nesfârșit cu actrița, despre meseria ei, despre începuturi, despre continuări și despre perserverența pe care trebuie să o conții pentru evoluția profesională.

11
/06
/14

Convenţia a fost simplă. Pornind de la fiecare literă din alfabet, Eduard Kunz a ales un cuvânt cheie care îi defineşte viaţa. Şi l-a explicat. Şi, ca orice artist care se respectă nerespectând regulile, a sărit chiar peste litera A. Şi a început aşa: