Cotroceni Summer School, ediția a II-a – Ateliere creative de educație pentru patrimoniu
https://www.ziarulmetropolis.ro/cotroceni-summer-school-editia-a-ii-a-ateliere-creative-de-educatie-pentru-patrimoniu/

Muzeul Naţional Cotroceni organizează, în perioada 02-27 august 2021, a doua ediţie a Cotroceni Summer School, un proiect de educaţie non-formală adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, ce continuă proiectul pilot cu acelaşi nume derulat în 2020.

Un articol de Petre Ivan|19 iulie 2021

Pe parcursul a patru săptămâni, copiii sunt invitați să participe la ateliere creative de educație pentru patrimoniu, care le vor oferi prilejul să descopere patrimoniul material și imaterial al Muzeului Național Cotroceni, dezvoltându-și, în același timp, abilitățile de comunicare și de interacțiune, spiritul artistic și creativitatea. Atelierele vor permite participanților să experimenteze, alături de traineri – specialiști ai Muzeului Național Cotroceni, ce înseamnă să fii muzeograf, restaurator, ghid sau curator.

Programul activităților:

• Atelierul de curatoriat – 02-06 august
• Atelierul de cercetare – 09-13 august
• Atelierul de ghidaj – 16-20 august
• Atelierul de restaurare – 23-27 august

Fiecare modul dedicat unei meserii va avea în componența sa și două ateliere introductive, ce se vor repeta în primele două zile ale fiecărei săptămâni. Primul, denumit Pășim împreună în povestea de la Palat, presupune o vizită a Palatului Cotroceni dublată de un tur interactiv de cunoaștere a vieții publice și private a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Al doilea atelier introductiv, Cine dă viață poveștii de la Palat?, propune o vânătoare de comori prin muzeu și introducerea în cele patru meserii prin activități interactive.

Înscrierile se vor putea face online, începând cu 19 iulie, accesând următorul link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4fQTG3KmyWO_4-HFaPVJ8PxLqn-5WZJcyDGbn69Z2jmMO4A/viewform

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.