Crăciun de poveste cu Strauss Festival Orchestra Vienna
https://www.ziarulmetropolis.ro/craciun-de-poveste-cu-strauss-festival-orchestra-vienna/

Strauss Festival Orchestra Vienna răspândeşte, de Sărbători, fascinaţia Vienei Imperiale în toată România de-a lungul unui amplu turneu naţional, în care va susţine 11 concerte în 9 oraşe. La Bucureşti, concertul poate fi văzut pe 19 decembrie, la Sala Palatului.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2015

Concertul Christmas in Vienna, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser se detaşează între toate celelalte evenimente care abundă în această perioadă a anului.

Artiştii sunt recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor. Vienezii concertează pentru al șaptelea an consecutiv în România, după ce au cucerit publicul ca invitați în Festivalul Enescu.

Concertele încep la ora 19.30 și se desfășoară potrivit calendarului:

9 și 11 decembrie – Timișoara – Opera Națională Română/Teatrul Național

10 decembrie – Alba Iulia – Casa de Cultură a Sindicatelor

12 decembrie – Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor

13 decembrie – Botoșani – Casa de Cultură a Sindicatelor

14 și 15 decembrie – Iași – Teatrul Național „Vasile Alecsandri”Strauss Festival Orchestra Vienna

16 decembrie – Brașov – Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”

17 decembrie – Bacău – Teatrul de Vară „Radu Beligan”

18 decembrie – Constanța – Casa de Cultură a Sindicatelor

19 decembrie – București – Sala Palatului

Strauss Festival Orchestra Vienna oferă un spectacol total, care satisface atât auditivul, vizualul, dar şi emoţionalul. Programul muzical este foarte divers, cuprinzând valsuri, marşuri şi polci şi, desigur, o colecţie specială dedicată Crăciunului.

Programul pe care Orchestra vieneză l-a pregătit în acest an este nou, similar Concertului de Anul Nou pe care Orchestra îl susține an de an în Wienner Konzerthaus.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este în continuare liderul artistic al grupului și care este considerat cel mai mare specialist în Strauss din zilele noastre.

Între orchestrele de același gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Artiștii au cucerit întreaga lume, Strauss Festival Orchestra Vienna susținând turnee pe tot mapamodul, având numeroase apariții TV și participări în renumite festivaluri, numărându-se inclusiv printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu.

Willy Büchler

Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, acesta conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scenele lumii.

Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână, deopotrivă publicul și muzicienii.

Monika Mosser

Monika Mosser este o artistă prin excelență vieneză. Născută în capitala mondială a muzicii clasice, educată la Conservatorul și la Universitatea de Muzică din Viena, Monika Mosser este prima soprană din Europa de Vest invitată în Rusia într-un turneu împreună cu Strauss Festival Orchestra și prima solistă vest-europeană invitată să concerteze împreună cu Filarmonica din Moscova.

Evenimentul face parte din programul național cultural „Artă contra Drog” 2015, inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Fim „Dracula” în parteneriat cu C.I.A.D.O. România, președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici.

Biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro.

Foto: Strauss Festival Orchestra Vienna – facebook

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]

13
/05
/14

A.G.Weinberger, cea mai puternică şi mai complexă personalitate a bluesului din România, propus pentru nominalizare la şapte categorii la premiile Grammy în 2006, fiind supranumit şi Mr. Blues al României, vă aşteaptă sâmbătă, 17 mai, de la ora 20.00, la „Teatrelli, theatre, jazz and more“ (P-ţa A. LahovarI nr 7), la un recital extraordinar, o nouă selecţie de piese în care compoziţiile originale îşi fac loc printre temele muzicale ce aparţin anilor ’20 – ‘60 şi până astăzi...