Crăciun, în București: filme, spectacole, concerte, patinoar
https://www.ziarulmetropolis.ro/craciun-in-bucuresti-filme-spectacole-concerte-patinoar/

Cei care rămân în Bucureşti în perioada Crăciunului au de unde alege dacă vor să îşi petreacă timpul liber la cinematograf, la concerte, în târguri special organizate sau la patinoar.

Un articol de Liliana Matei|26 decembrie 2014

CINEMA

De miercuri până duminică rulează filme în cinematografele Grand Cinema din Băneasa, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Cinema City Cotroceni, Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Cine Grand Titan, Glendale Studio. Printre producţiile pe care le puteţi vedea se numără filmul românesc „Alt Love Building”, „Annie”, Happy New Year (Misiunea: Un An Nou Fericit!), The Hobbit: The Battle of Five Armies (Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri), Dumb and Dumber To (Mai tăntălău, mai gogoman), St. Vincent, Nightcrawler (Prădător de noapte), Horrible Bosses 2 (Şefi de coşmar 2), The Penguins of Madagascar (Pinguinii din Madagascar).

TEATRU

Teatrul Naţional Bucureşti găzduieşte reprezentaţii doar sâmbătă şi duminică, pe 27, respectiv 28 decembrie, când puteţi merge la următoarele piese: Dumnezeu se îmbracă de la second-hand, Allegro, ma non troppo, Cinci femei de tranziţie şi Fata din curcubeu.

Şi Teatrul Ţăndărică Bucureşti va avea reprezentaţii pe 27 şi pe 28 decembrie: „Prinţesa şi Broscoiul”, respectiv „Lampa lui Alladin”.

La Godot Cafe Teatru puteţi merge vineri, 26 decembrie, pentru spectacolul „Freak Show”, de la ora 22:00.

CONCERTE

Duminică, 28 decembrie, Ana Moura va susţine un concert fado de Crăciun la Sala Palatului, la ora 20:00, anunță Mediafax.

TÂRGURI

Târgul de Crăciun al Bucureştiului (Bucharest Christmas Market), până pe 29 decembrie, în Piaţa Universităţii (esplanada cu statui) şi Parcul Cişmigiu, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArt – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.

Târg cu produse tradiţionale, dulciuri de casă, produse handmade, decoraţiuni şi aranjamente – Liberty Center Mall, până pe 28 decembrie la ora 18:00.

Târgul Cărtureştilor, până pe 31 decembrie, la ora 22:00, la librăria Cărtureşti Verona – cărţi, ceaiuri, dulciuri, jocuri şi jucării.

Santa Claus Kingdom, în Atlas Business Center, până pe 7 ianuarie 2015. Le aduce bucureştenilor prima pârtie de schi acoperită, patinoar acoperit, carusel, zonă de karting, trambuline şi jocuri gonflabile. Este deschis zilnic până la ora 21:00.

Expoziţia foto-documentară „Decembrie ’89. 25 de ani de libertate”, între 17 decembrie şi 1 martie, la terasa MNIR, dinspre Calea Victoriei. Marchează împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

Expoziţia „Minunata lume a basmelor şi poveştilor”, între 22 decembrie şi 31 ianuarie la MNIR. Include o ediţie specială a „Luceafărului”, de Mihai Eminescu, şi un volum de „Basme”, de Hans Christian Andersen, din biblioteca regală de la Castelul Bran.

PATINOARE

Afi Palace Cotroceni – Pe 24 şi 25 decembrie programul este de la 10.00 la 21.00, respectiv de la 14.00 la 1.00. Vineri, programul este de la 10:00 la 1:00, sâmbătă de la 12:00 la 1:00, iar duminică de la 12:00 la miezul nopţii.

Pentru patinoarul din Parcul Cişmigiu programul special de sărbători este următorul: joi, 25 ianuarie, de la 16:00 la 24:00

La patinoarul din Herăstrău programul este de la 10:00 la 21:00 în fiecare zi.

Patinoarul din Drumul Taberei are următorul program în perioada Crăciunului: joi, 25 decembrie, de la 12:00 la miezul nopţii.

FOTO: www.cotroceni-on-ice.ro

10
/10
/14

Naţionaliştii de pripas şi-au pus fularul tricolor în jurul gâtului şi au ieşit la defilare. Că nu ştiu ei foarte bine ce e dragostea...de ţară, de fotbal, de oameni, nici nu mai contează, o gură mare e capabilă să anihileze un întreg batalion de idei, sentimente şi concepte bine structurate.

09
/10
/14

Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2014 a fost acordat scriitorului francez Patrick Modiano, "pentru arta memoriilor, prin care a evocat cele mai greu de înţeles destine umane şi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaţie", a precizat Comitetul Nobel. Patrick Modiano are 69 de ani şi este cel de-al 11 scriitor de origine franceză care câştigă Premiul Nobel pentru literatură.

09
/10
/14

Cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internațional de Film Comedy” debutează vineri, 10 octombrie. Lungmetrajul “Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, este programat în Deschiderea Comedy Cluj, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic.

09
/10
/14

Joi, 9 octombrie, aduce în agenda celei de-a noua ediţii Anim’est una dintre cele mai îndrăgite competiţii ale festivalului, cea de Videoclip şi Advertising. În programul zilei se înscriu şi alte proiecţii şi evenimente speciale: competiţia Balkanimation, o prezentare despre animaţia daneză susţinută de doi invitaţi de seamă de anul acesta, noi titluri din competiţiile internaţionale şi o petrecere cu Invisible Raincoats, cel mai recent proiect Minus.

08
/10
/14

În cazul acordului dintre subiect și predicat atunci când avem de-a face cu substantivul colectiv „majoritatea”, trebuie să ținem cont atât de regulile gramaticale, cât și de înțelesul logic avut de termenul respectiv în propoziții sau fraze.

08
/10
/14

Prima ediţie, dedicată Concursului George Enescu recent încheiat, se difuzează în 10 octombrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Marina Constantinescu stă de vorbă cu Dana Borsan, Marin Cazacu, Dan Dediu şi Florin Croitoru, membri în cele patru jurii ale Concursului George Enescu 2014.

08
/10
/14

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara şi finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Ministerul Culturii, având şi sprijinul UNITER, va avea loc în perioada 11–18 octombrie 2014. În cadrul acestui eveniment, în cele două săli ale Teatrului Nottara şi în teatrele partenere, se vor juca o serie de producţii ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum și patru spectacole marca Nottara, dintre care trei vor intra în competiție.

08
/10
/14

În urmă cu 150 de ani, în octombrie, 1864, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza, se înfiinţa Conservatorul de Muzică şi Declamatiune din Bucureşti. S-a numit, de-a lungul timpului, Academie Regală de Muzică şi Artă Dramatică, Conservator de Stat, Academie de Muzică şi Universitate Naţională, iar istoria sa a reflectat întru totul istoria vremurilor tulburi pe care le-a parcurs într-un deceniu şi jumătate.