Creatorii și artiștii Teatrelli lansează o serie online de recomandări culturale, culinare și de divertisment
https://www.ziarulmetropolis.ro/creatorii-si-artistii-teatrelli-lanseaza-o-serie-online-de-recomandari-culturale-culinare-si-de-divertisment/

Într-un proiect care face parte din seria specială Teatrelli online, actori, dansatori, regizori, coregrafi, scenografi, compozitori, critici, precum şi alte personalităţi culturale aduc publicului recomandări personalizate – idei de lectură, spectacole, tururi virtuale online, ponturi cinefile sau culinare.

Un articol de Liliana Matei|16 mai 2020

Recomandările au debutat pe pagina de Facebook Teatrelli vineri cu selecția scenografei Cristina Milea.

În cadrul recomandărilor intitulate „Cel mai…”, scenografa Cristina Milea deschide seria de propuneri astăzi, de la ora 19 , într-o postare pe pagina de Facebook a Teatrului cu o selecție originală a celor mai frumoase locuri de vizitat online pentru publicul larg. Din selecția Cristinei Milea fac parte un tur virtual al Aurorei Boreale, serialul Monty Python – de revăzut pe Netflix –, o expoziție de design organic și recomandarea de a nu pune avocado în sarmale.

Este o perioadă când ne propunem să venim cât mai aproape de public tocmai prin intermediul accesului online la diferite resurse ale teatrului. Ne-am gândit ca seria Cel mai… să ofere ceva în plus pe lângă spectacolele din stagiune difuzate deja online, o serie de lecturi din literatura română contemporană și dezbaterile speciale: este vorba despre posibilitatea ca publicul să se simtă mai aproape de artiști și atunci când nu sunt în sala de spectacol, unde se petrece chimia, și, iată, de ce nu, de a îi și cunoaște mai bine prin intermediul recomandărilor pe care le fac, nu doar pe cei pe care îi văd pe scenă, ci și pe ceilalți creatori care stau în spatele a ceea ce se numește magia teatrului. Deopotrivă, ne-am dorit ca aceste recomandări să fie unele consistente, precum și cu un strop de umor și să le deschidă celor care ne vizitează online un nou univers de informații – spre plăcerea proprie. Invităm, așadar, publicul să ne urmărească și să descopere ce alți creatori vin cu recomandări interesante sau chiar năstrușnice.”, a declarat Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli.

Fiecare selecție este însoțită de link-uri și trimiteri directe, astfel încât publicul să poată avea acces la recomandări cu ușurință. Recomandările vor fi postate pe pagina de Facebook Teatrelli, precum și peInstagram în fiecare săptămână, în zilele de miercuri, vineri și duminică, în diferite formate.

Cristina Milea semnează scenografia spectacolului Teatrelli „Urban GIF Show”. Anul acesta a fost nominalizată la premiile UNITER pentru cea mai bună scenografie pentru spectacolul „Legături primejdioase” de la Teatrul Mic.

 

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.