Cristian Măcelaru va prelua bagheta de la Mariss Jansons pentru concertul cu Orchestra Regală Concertgebouw
https://www.ziarulmetropolis.ro/cristian-macelaru-va-prelua-bagheta-de-la-mariss-jansons-pentru-concertul-cu-orchestra-regala-concertgebouw-pe-18-19-septembrie-la-amsterdam-si-21-septembrie-la-bucuresti/

Dirijorul Emerit Mariss Janson a fost nevoit să îşi anuleze concertele alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam în datele de 18 şi 19 septembrie şi pe 21 septembrie la Bucureşti, din motive de sănătate. Orchestra este recunoscătoare dirijorului român Cristian Măcelaru, care a fost de acord să preia programul neschimbat în timp atât de scurt.

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2019

În 2017, Cristian Măcelaru a debutat alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam cu lucrări de Mozart, Strauss și Wagner. El a dirijat de asemenea programe în octombrie 2018 și martie 2019.

Cristian Măcelaru este Dirijor Principal al WDR Sinfonieorchester din Köln, începând cu sezonul 2019/2020. În calitate de dirijor principal, dirijează anual, din 2013 Orchestra din Philadelphia, programele pe bază de abonament și concerte speciale. Este de asemenea director muzical al Festivalului Cabrillo, cel mai longeviv festival american dedicat muzicii contemporane.

Cristian Măcelaru și-a început cariera ca violonist, a fost cel mai tânăr concertmaestru din istoria Orchestrei Miami Symphony. A participat la dirijarea progamelor Centrului Muzical Tanglewood și Aspen Music Festival, studiind cu David Zinman, Rafael Frühbeck de Burgos, Oliver Knussen și Stefan Asbury. Studiile principale le-a desfășurat cu Larry Rachleff, la Rice University, Huston. În 2014 a fost câștigător al Premiului pentru Dirijat Sir Georg Solti, după ce anterior a primit premiul Sir Georg Solti pentru cel mai bun dirijor aspirant (Emerging Conductor Award).Cristian Măcelaru

Cristian Măcelaru a captat atenția publicului, în februarie 2012 când a dirijat Chicago Symphony Orchestra, ca înlocuitor al lui Pierre Boules, într-o serie de concerte care au fost întâmpinate cu entuziasm de criticii muzicali.

De atunci a dirijat orchestre în toată lumea, inclusiv Los Angeles Philharmonic Orchestra și City of Birmingham Symphony Orchestra.

În program:

ORCHESTRA REGALĂ CONCERTGEBOUW DIN AMSTERDAM
Dirijor: Cristian Măcelaru

Soliști: KEN HAKII violă, TRULS MØRK violoncel

În program:

Strauss – Poemul simfonic „Don Quijote”, Beethoven – Simfonia a III-a în mi bemol major op. 55, „Eroica”.

Foto: Cristian Măcelaru – facebook

07
/12
/14

Duminică, 7 decembrie, începând cu ora 17.00, la Opera Comică pentru Copii are loc premiera spectacolului “Poveste de Crăciun”. În decursul celor două săptămâni în care rulează, vor evolua în cadrul spectacolului nume sonore precum Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi și Vlad Rădescu.

06
/12
/14

Legendara trupă Phoenix și Nicolae Covaci au lansat recent noul album Phoenix, „Vino, Țepeș!“, precum și volumele I (reeditare) şi II din istoria Phoenix, publicate de editura Integral și așteptate de multă vreme de fani și de public.

05
/12
/14

Invitata Marinei Constantinescu la ediţia Nocturne de vineri, 5 decembrie, este cântăreaţa şi actriţa Margareta Pâslaru. „Faptul că am fost aleasa atâtor mari regizori şi compozitori m-a îmbogăţit enorm. Am fost obişnuită cu schimbul de iubire şi tandreţe", îşi începe firul poveştii Margareta Pâslaru în emisiunea ce poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

26
/11
/14

Seria de evenimente speciale programate la Sala Radio în luna decembrie, adevărate cadouri muzicale de cel mai înalt nivel artistic, debutează miercuri, 3 decembrie (19.00) cu recitalul extraordinar susţinut de pianistul SERGIU TUHUŢIU, unul dintre cei mai valoroşi tineri artişti români, aplaudat adesea în străinătate, care a devenit cunoscut publicului larg ca urmare a câştigării unui pariu încheiat cu un studio de înregistrări din Londra.

24
/11
/14

Doi muzicieni români de cel mai înalt nivel artistic se întâlnesc pe scena Sălii Radio: CRISTIAN MĂCELARU, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, cu o frumoasă carieră în special în S.U.A şi Canada şi violonistul GABRIEL CROITORU, care deţine dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”.

21
/11
/14

De la Opera House din Toronto, Opera de Stat din Hamburg, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera din New York sau Covent Garden din Londra, marea artistă vine duminică, 23 noiembrie, de la ora 24.00, la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.