Cristian Mungiu, Ana Blandiana şi Georgeta Filitti, decoraţi de Regele Mihai I
https://www.ziarulmetropolis.ro/cristian-mungiu-ana-blandiana-si-georgeta-filitti-decorati-de-regele-mihai-i/

Regizorul Cristian Mungiu, scriitoarea Ana Blandiana şi istoricul Georgeta Filitti se numără printre cele 22 de personalităţi care au fost decorate, miercuri, de Regele Mihai I, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Elisabeta din Principesa moştenitoare Margareta a acordat, în numele Regelui Mihai I, în timpul ceremoniei, Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate” unui […]

Un articol de Andrada Văsii|24 octombrie 2012

Regizorul Cristian Mungiu, scriitoarea Ana Blandiana şi istoricul Georgeta Filitti se numără printre cele 22 de personalităţi care au fost decorate, miercuri, de Regele Mihai I, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Elisabeta din

Principesa moştenitoare Margareta a acordat, în numele Regelui Mihai I, în timpul ceremoniei, Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate” unui număr de opt personalităţi: Tia Cudinov, Mihaela Bobora, Cornelia Anghel, Teodor Braşoveanu, aviatorilor Daniel Ştefănescu, Ioan Postolache şi Dan Coderman, dar şi lui Mircea Suciu.

La prima parte a ceremoniei, care s-a desfăşurat în absenţa Regelui Mihai, au participat, alături de Principesa Margareta, cea care a înmânat medaliile, şi principii Radu şi Nicolae.

Pentru acordarea medaliilor „Crucea Casei Regale a României” şi „Nihil Sine Deo”, la ceremonie a participat însuşi Regele Mihai I, care a oferit aceste distincţii pentru 14 personalităţi. Astfel, medalia „Crucea Casei Regale a României” a fost înmânată de Regele Mihai I regizorului Cristian Mungiu, istoricului Georgeta Filitti, jurnaliştilor Ruxandra Obreja şi Cornel Nistorescu, dar şi aviatorului Georges N. Craioveanu şi Marilenei Rotaru, realizatoare la emisiunea „Ora Regelui” de la TVR. Aceeaşi decoraţie a fost primită şi de Mircea Bobora şi Mihai Anghel.

La ceremonia de acordare a acestor medalii au participat Principesa Margareta şi principii Radu şi Nicolae, care, de altfel, au fost prezenţi şi la ultima parte a evenimentului, când regele Mihai I a înmânat medalia „Nihil Sine Deo” pentru alte şase personalităţi, respectiv scriitorii Ana Blandiana şi Romulus Rusan, dirijorului Horia Andreescu, sopranelor Eugenia Moldoveanu şi Maria Slătinaru Nistor, dar şi omului de afaceri Marian Petre Miluţ.

Ceremonia de înmânare a acestor distincţii a fost foarte riguroasă, regele oferind toate decoraţiile după intonarea Imnului regal.

 

Sursa: Mediafax

.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.