Cristian Mungiu, despre noul său film în Screen Daily
https://www.ziarulmetropolis.ro/cristian-mungiu-despre-noul-sau-film-in-screen-daily/

Regizorul Cristian Mungiu a declarat că se pregăteşte să realizeze un nou film, care va vorbi despre compromis şi implicaţiile rolului de părinte, noua producţie fiind legată şi de perioada actuală pe care o traversează cineastul român.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2015

Cristian Mungiu a vorbit despre noul său film în Screen Daily: „Am scris câteva scenarii în ultimii trei ani şi m-am hotărât, în cele din urmă, pe care vreau să îl fac primul. Sper să încep filmările în următoarele şase luni”, a spus Mungiu pentru Screen Daily.

Acesta va fi primul film de la „După dealuri/ Beyond the Hills”, care a avut premiera la Festivalul de la Cannes în 2012.

Este o poveste care se referă la momentul în care mă aflu acum în viaţă”, a spus acesta. „Vorbeşte despre compromis, rolul de părinte şi copii şi înţelegerea relaţiei dintre ceea ce le spui copiilor şi ceea ce văd ei că faci tu – Cristian Mungiu.

Pentru prima dată, filmul va avea ca personaj principal un bărbat, spre deosebire de lungmetrajul premiat cu Palme d’Or „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, în 2007, care prezintă o femeie ce îşi ajută o prietenă să facă un avort, în perioada comunistă, când era considerat ilegal, dar şi de pelicula „După dealuri”, care se petrece într-o mănăstire.

Finanţat de CNC

În ultimii ani, Mungiu a primit două finanţări de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC). Astfel, luni, CNC a anunţat rezultatele celei de-a doua sesiuni a concursului de proiecte cinematografice pe 2014, Mungiu primind cea mai mare finanţare, de 1.910.000 lei, pentru titlul „Fotografii de familie”.

De asemenea, la ediţia din 2013 a concursului CNC, cineastul a obţinut cea mai mare finanţare, de 4.455.000 de lei, pentru titlul „RMN”.

Cristian Mungiu nu a făcut public până acum niciun detaliu despre aceste două proiecte cinematografice.

Foto: Cristian Mungiu – cinemagia

01
/04
/20

INTERVIU Regizorul basarabean Dragoş Turea vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre "Grădina Sovietică" (2019), documentarul său care discută înfricoşătoarele experimente secrete cu energie atomică făcute de sovietici în agricultura din Republica Moldova.

31
/03
/20

Premiile Radio România Cultural, care ar fi trebuit să fie decernate în cadrul unei gale programată inițial să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, au fost anunțate, luni, 30 martie 2020, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural.

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

18
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă și prezentat în premieră în secțiunea Forum la Berlinale, documentarul de aproape trei ore „Ieșirea trenurilor din gară” (2020) este cel mai solicitant, dar și cel mai tulburător film al lui Radu Jude. Un film-document despre Pogromul de la Iași din 1941.

17
/03
/20

Bad Unicorn pune la dispoziție pe platforma video on demand Vimeo 8 titluri din portofoliu: Despre trup și suflet (r: Ildikó Enyedi), Tărâmul Binecuvântat (r: Francis Lee), Atelierul (r: Laurent Cantet), Dovlatov (r: Alexey German Jr), Utoya: 22 iulie (r: Erik Poppe), Vinovatul (r: Gustav Möller), Păsări Călătoare (r: Cristina Gallego, Ciro Guerra) și Amanda (r: Mikhaël Hers) sunt acum disponibile online pe https://vimeo.com/badunicorn.

16
/03
/20

Ținând cont de evoluția epidemiei COVID-19, dar și de măsurile luate recent de autorități, cu părere de rău vă anunțăm că am decis amânarea celei de-a IV-a ediții a rezidenței-consurs The Script Contest.

16
/03
/20

Lansarea în cinematografe a filmului „5 Minute”, scris și regizat de Dan Chișu, a fost amânată. Lungmetrajul ar fi trebuit să aibă premieră națională pe 27 martie 2020, fiind distribuit de Domestic Film. Decizia a fost luată ținând cont de contextul epidemiologic actual și în acord cu măsurile luate deja de autorități pentru evitarea răspândirii noului virus, Covid -19.

Page 1 of 25912345...102030...Last »