Cu Ada Milea în țara lui Gulliver
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-ada-milea-in-tara-lui-gulliver/

De Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, Teatrul „Gong” din Sibiu a programat un concert cu Ada Milea, intitulat „Cel mai mare Gulliver”. Evenimentul va avea loc duminică, 20 martie, de la ora 18.00.

Un articol de Liliana Matei|19 martie 2016

Organizat în regim de repetiție cu public pentru a marca Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, concertul „Cel mai mare Gulliver”, muzica și adaptare text Ada Milea, se va desfășura duminică, 20 martie, de la ora 20.00, iar intrarea publicului va fi gratuită, în limita locurilor disponibile.

Cel-mai-mare-gulliver-credit-amandine-banescuOrganizat anual, la inițiativa ASSITEJ – Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret, evenimentul este celebrat în peste 80 de țări cu scopul de a promova educația celor mai mici spectatori de teatru. Desfășurată sub îndemnul „Du un copil la teatru!” sărbătoarea este un prilej pentru schimburi de experiențe teatrale. În peste 80 de țări ale lumii, de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret sunt organizate spectacole, repetiții și lecturi atât în sălile de spectacole, cât și în aer liber.

Actorii Lucia Barbu, Charlie Fălămaș, Hansel Andrei și Claudia Stühler au fost reuniți, la Sibiu, sub coordonarea Adei Milea, în prima trupă muzicală a Teatrului „Gong”. Concertul de la Sibiu are la bază textul omonim al lui Gellu Naum, unul dintre cei mai îndrăgiți autori români pentru copii, fiind cunoscut de aceștia în mod special pentru „Cărțile cu Apolodor”. Matei e un puști care vrea să crească mare, iar într-o zi, plimbându-se prin curte, dă peste un cangur minuscul care îi îndeplinește dorința și pornește într-o călătorie inițiatică fascinantă.

Repetiția cu public a concertului are o durată de aproximativ 40 de minute și este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.