Cu drag, Van Gogh deschide Arkadia ShortFest
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-drag-van-gogh-deschide-ce-a-de-a-5-a-editie-arkadia-shortfest/

Cea de-a 5-a ediţie Arkadia ShortFest se va desfăşura între 15 – 18 august 2018 într-un spaţiu cu totul şi cu totul nou, lângă plaja Corbu din Constanţa. Sub înaltul patronaj al Mării, festivalul promite patru zile de artă contemporană: filme de pe toate continentele, o expoziţie de artă vizuală, workshop-uri, DJ-set-uri de excepţie, experienţe alternative şi petreceri care ţin până la răsărit.

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2018

Biletele și abonamentele au fost deja puse în vânzare în rețeaua Eventbook.ro.

Deschiderea festivalului va avea loc miercuri 15 august, de la 21:30și va (re)aduce pe ecran filmele câștigătoare ale trofeului Arkadia ShortFest în cei 4 ani de festival – Vibrația (2014, r. Germain Kanda), Acordajul profesorului Octav (2015, r. Germain Kanda), O noapte în Tokoriki (2016, r. Roxana Stroe), Pipa, sexul și omleta (2017, r. Ana-Maria Comănescu).

Pipa, sexul și omleta

În fiecare an trofeul Arkadia a fost conceput special, în stilistica tematică a ediției, de către un artist plastic contemporan, tradiție care va continua și la ediția cu numărul 5. Filmele selectate în competiția oficială din acest an vor fi anunțate în curând.

Retrospectiva Arkadia va fi urmată de primul film de lungmetraj care folosește pictura ca tehnică de animație – Cu drag, Van Gogh / Loving Vincent. Regizoarea poloneză Dorota Kobiela, împreună cu câștigătorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat lungmetrajul de excepție a cărui realizare a durat 7 ani.

Filmul pornește de la ultima scrisoare neterminată a lui Van Gogh și pune pe ecran existența pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale. 125 de pictori din întreaga lume, printre care și artistele plastice de origine română Carmen Belean și Cătălina Codreanu, au realizat cele 62.450 de fotograme pictate în ulei. Pentru o secundă din film, au fost necesare, în medie 12 cadre, toate pictate manual, unul după celălalt. Un artist realiza în jur de 6 tablouri pe zi, adică o jumătate de secundă din film.

Tânăra actriță Saoirse Ronan, nominalizată anul acesta la Premiile Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru interpretarea din Lady Bird îi dă viață personajului Marguerite Gachet, în timp ce Douglas Booth (Romeo și Julieta, Noe, Ascensiunea lui Jupiter) își împrumută vocea personajului Armand Roulin.

Prima zi de festival se va încheia abia în zorii următoarei zile, după o petrecere care promite multe surprize.

Mai multe detalii, aici

pe Facebook: ArkadiaShortFest.

Foto: Cu drag Van Gogh ,Arkadia ShortFest – arkadiashortfest.ro.

 

 

 

 

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.

21
/12
/13

"The Hunt" şi "La grande bellezza" se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pozitia copilului nu se regăsește pe această selectă listă.

20
/12
/13

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii "Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal", de Nick Bilton.

20
/12
/13

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta, în afara competiţiei, o versiune lungă, inedită, a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

20
/12
/13

Mandragora Movies anunţă începerea perioadei de înscriere pentru cursurile de actorie organizate împreună cu studioul de actorie din Los Angeles. Cursurile, ajunse la a treia serie de cursanti in Bucuresti, au la bază metoda Ivanei Chubbuck.

18
/12
/13

Studiourile Disney vor produce un film despre viaţa şi cariera celebrului sprinter american de culoare Jesse Owens, câştigător a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, în faţa unui Führer furios să îşi vadă astfel discreditată teoria despre superioritatea rasei ariene.

18
/12
/13

Plasat în anii ‘50, Domnisoara populara spune povestea unei fete din provincie care, odată ajunsă la oraş, obţine primul ei job unde se dovedeşte a fi o secretară lamentabilă. Cu toate astea, în scurt timp, ea devine cea mai rapidă dactilografă din oraş. Ba chiar din ţară şi apoi din lume!

18
/12
/13

Marele premiu al ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF i-a fost acordat regizorului american Ben Russell, pentru filmul “River Rites”. Premiul pentru cea mai bună regie a revenit regizorului portughez João Rui Guerra da Mata pentru “As the Flames Rose”.

18
/12
/13

TV & Film Academy by Ruxandra Ion, cea mai complexă şcoală de talente existent în România şi care îşi va deschide porţile pentru cursanţii ei pe 3 februarie 2014, aduce un omagiu regretatului maestru Gheorghe Dinica.

18
/12
/13

Este pentru prima dată când patru actori de Oscar joacă împreună pe marile ecrane, Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline și Morgan Freeman iau cu asalt cinematografele de vineri, 20 decembrie, când se vor pregăti pentru petrecerea vieții lor, în comedia Burlaci întârziaţi.