Cu Gala Tânărului Actor HOP 2021, la Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-gala-tanarului-actor-hop-2021-la-alba-iulia/

După ce anul trecut a fost la înălţime, pe acoperişul Teatrului Naţional din Bucureşti, în 2021 tânărul HOP călătoreşte aproape 350 km, până în inima Transilvaniei. Îşi pune cortul la Alba Iulia, lângă cetate. Vine aici cu aşteptări, cu entuziasmul şi curajul exploratorului.

Un articol de Liliana Matei|17 iunie 2021

Cum revizitarea lui Caragiale îl pune în fața unei noi provocări, tânărul HOP se pregătește, își ia avânt și, cu trei zile înainte de marea confruntare, se aruncă în universul coregrafic al lui Gigi Căciuleanu și participă la un atelier de creație (30 august – 1 septembrie 2021) pe marginea împerecherii vorbei cu mișcarea.

Așa întărit în cuget și simțiri, posesor al unui limbaj alchimic dansactoricesc, tânărul HOP e pregătit pentru marea confruntare din perioada 2 – 4 septembrie 2021 de la Alba Iulia.

Până la întâlnirea din septembrie, Gigi Căciuleanu spune ce așteptări are de la tinerii aspiranți la trofeul HOP:

„Zvâcul şi neaoșul. Să aibă curajul originalităţii şi al necunoscutului. Să nu le fie teamă de ceea ce reprezintă. Să nu se scuze că există. Să nu se trădeze pe ei înşişi cu niciun preţ şi pentru nimic în lume. Să nu le fie teamă de morile de vânt ale nebuniei lor creatoare. Să nu-şi sabordeze propriul talent cu imitaţii şi ieftinături oportuniste oricât ar fi acestea de lucrative.” (din interviul acordat de Gigi Căciuleanu lui Ioan Big pentru Zile și nopți)

GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 24-a

Unde: Alba Iulia

Workshop cu Gigi Căciuleanu: 30 august – 1 septembrie 2021

Concurs: 2-4 septembrie 2021

Concursul va fi transmis live pe contul de VIMEO al UNITER și pe site-ul www.galahop.uniter.ro.

*

Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.

Motto-ul prezentei ediţii: Caragiale – o lume în mişcare

„Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută)

Director artistic: GIGI CĂCIULEANU

Data limită de trimitere a materialelor pentru înscriere: 15 iulie 2021

Detalii aici.

Organizatori:

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

Consiliul Județean Alba

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii

Coproducător: Societatea Română de Televiziune

Parteneri:

Primăria Sector 5 Bucureşti și Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”

TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania

ITI – Institutul Internațional de Teatru, Secţia Română

Partener de tradiţie: Societatea Română de Radiodifuziune

Foto: Adi Bulboacă, Andrei Gîndac

 

 

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).