Cu Gala Tânărului Actor HOP 2021, la Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-gala-tanarului-actor-hop-2021-la-alba-iulia/

După ce anul trecut a fost la înălţime, pe acoperişul Teatrului Naţional din Bucureşti, în 2021 tânărul HOP călătoreşte aproape 350 km, până în inima Transilvaniei. Îşi pune cortul la Alba Iulia, lângă cetate. Vine aici cu aşteptări, cu entuziasmul şi curajul exploratorului.

Un articol de Liliana Matei|17 iunie 2021

Cum revizitarea lui Caragiale îl pune în fața unei noi provocări, tânărul HOP se pregătește, își ia avânt și, cu trei zile înainte de marea confruntare, se aruncă în universul coregrafic al lui Gigi Căciuleanu și participă la un atelier de creație (30 august – 1 septembrie 2021) pe marginea împerecherii vorbei cu mișcarea.

Așa întărit în cuget și simțiri, posesor al unui limbaj alchimic dansactoricesc, tânărul HOP e pregătit pentru marea confruntare din perioada 2 – 4 septembrie 2021 de la Alba Iulia.

Până la întâlnirea din septembrie, Gigi Căciuleanu spune ce așteptări are de la tinerii aspiranți la trofeul HOP:

„Zvâcul şi neaoșul. Să aibă curajul originalităţii şi al necunoscutului. Să nu le fie teamă de ceea ce reprezintă. Să nu se scuze că există. Să nu se trădeze pe ei înşişi cu niciun preţ şi pentru nimic în lume. Să nu le fie teamă de morile de vânt ale nebuniei lor creatoare. Să nu-şi sabordeze propriul talent cu imitaţii şi ieftinături oportuniste oricât ar fi acestea de lucrative.” (din interviul acordat de Gigi Căciuleanu lui Ioan Big pentru Zile și nopți)

GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 24-a

Unde: Alba Iulia

Workshop cu Gigi Căciuleanu: 30 august – 1 septembrie 2021

Concurs: 2-4 septembrie 2021

Concursul va fi transmis live pe contul de VIMEO al UNITER și pe site-ul www.galahop.uniter.ro.

*

Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.

Motto-ul prezentei ediţii: Caragiale – o lume în mişcare

„Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută)

Director artistic: GIGI CĂCIULEANU

Data limită de trimitere a materialelor pentru înscriere: 15 iulie 2021

Detalii aici.

Organizatori:

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

Consiliul Județean Alba

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii

Coproducător: Societatea Română de Televiziune

Parteneri:

Primăria Sector 5 Bucureşti și Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”

TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania

ITI – Institutul Internațional de Teatru, Secţia Română

Partener de tradiţie: Societatea Română de Radiodifuziune

Foto: Adi Bulboacă, Andrei Gîndac

 

 

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.