„Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ de Edward Albee – la Godot Cafe-Teatru şi SibFest 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cui-i-e-frica-de-virginia-woolf-de-edward-albee-la-godot-cafe-teatru-si-sibfest-2013/

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“, de Edward Albee, se joacă la Godot Cafe-Teatru şi la Teatrul Gong din Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|4 iunie 2013

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc, se joacă miercuri, 5 iunie, la ora 20.00, la Godot Cafe-Teatru și sâmbătă, 8 iunie, la aceeași oră, la Teatrul Gong din Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Din distribuție fac parte Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola și Emil Măndănac.

Producție dublu nominalizată la Premiile UNITER

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?“, de Edward Albee, în regia Marianei Cămărășan și a Alexandrei Penciuc („Amalia respiră adânc“ la Teatrul Act, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva“ la Teatrul Odeon), se joacă de șase ani pe scenele independente din București.

Producția, dublu nominalizată la Premiul UNITER pentru Debut în 2009 (Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original.

Povestea unui cuplu

Câștigătoare a Premiului Tony pentru Cea mai bună piesă de teatru în 1962, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ este una dintre cele controversate, mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului „familiei perfecte“. George (Ionuț Grama – „Closer to the Moon“, regia Nae Caranfil; „Julius Caesar“, regia Eugen Gyemant), profesorul ratat de la catedra de istorie și Martha (Florina Gleznea – „Opposites Attract“, regia Florin Piersic Jr.; „Shot“, regia Andreea Bibiri), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere.

Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume“, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac – „Rabbit Hole“, regia Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola – „O lună în Thailanda“, regia Paul Negoescu; „For The Win“, regia Bogdan Georgescu). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevărul şi iluzia pot spune uneori aceeaşi poveste.

Info:

Miercuri, 5 iunie, la ora 20.00, spectacolul se joacă în București, la Godot Cafe-Teatru, iar sâmbătă, 8 iunie, la ora 20.00, va fi prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru SibFest 2013, la Teatrul Gong din Sibiu.

Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | [email protected] | godotcafeteatru.ro

Foto credit: Bogdan Stanciu, Alexandra Pașca, Florian Manole

Citiţi şi:
26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.