Cultură în natură: o săptămâna de ateliere creative în Parcul Florilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/cultura-in-natura-o-saptamana-de-ateliere-creative-in-parcul-florilor/

Între 4 şi 10 septembrie, Asociaţia Montage organizează 17 ateliere creative, adresate copiilor şi adulţilor. Atelierele vor avea loc în aer liber, în Parcul Florilor, iar participarea este gratuită.

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2021

„Cultură în natură” este un proiect cultural multidisciplinar si participativ, cofinanțat de Primaria Sectorului 2, dedicat tuturor cetățenilor, care urmează să se desfăşoare cu implicarea directă, activă, a publicului. Proiectul propune angajarea publicului în activităţi de tip workshopuri pe diferite domenii culturale (arte vizuale, performance, muzică, literatură, arhitectură și design), desfăşurate într-un cadru natural pe parcursul a 7 zile consecutive, timp de 5 ore zilnic, in perioada 4-10.

În centrul Parcului Florilor urmează a fi amplasată o structură de tip bibliotecă urbană, unde artiștii vor intra în interacțiune directă cu participanții și vor construi împreună un spațiu cultural, o sală de lectură în natură, cu valenţe utilitare diverse, un loc de întâlnire și dialog între artiști, operatori culturali și cetățeni ai Sectorului 2.  Fiecare participant este invitat să contribuie la crearea mobilierului urban-natural, precum şi să pună la dispoziția tuturor participanților, pe perioada desfășurării proiectului, a unor cărți din propria bibliotecă și a oricăror altor elemente cu valențe artistice.

Astfel, în fiecare zi vor avea loc întâlniri și ateliere după următorul program:

  1. 09. 2021

17:00 – Atelier de scenografie – “Contexte scenografice efemere” cu Sofia Ovejan, scenograf

18:00 – Atelier de design ambiental “Simbolul floral ca o oglindă a elementelor de civilizație” cu Marius Barb (Barbone), artist vizual

 

  1. 09. 2021

16.00 – Atelier de “Teatru corporal și improvizație” cu Matei Stoian, regizor

17.00 – Atelier de arhitectură “Peisajul urban” cu Admetos Popescu, arhitect

18.00 – Atelier de literatură pentru copii “Cum te poți juca cu doar două cuvinte?” cu Adina Popescu, scriitor

19.00 – Atelier de muzică “Povestea sunetelor” cu Cătălina Beta, muzician

 

  1. 09. 2021

16.00 – Atelier de literatură pentru copii “De câte cuvinte ai nevoie pentru o poveste?” cu Adina Popescu, scriitor

 

  1. 09. 2021

16.30 – Atelier de colaj “Eu și personajul meu” cu Valentin Teodorescu, artist vizual

17.30 – Atelier de literatură “Scris și făcut” cu Claudiu Komartin, scriitor

18.30 – Atelier de muzică “Jocuri de sunete și ritm” cu Elena Albu, muzician

 

  1. 09. 2021

16.00 – Atelier de pictură “Explorări creative în natură” cu Anca Maria Ciofîrlă, artist vizual

17.00 – Atelier de literatură “Termitiera de litere” cu Claudiu Komartin, scriitor

 

  1. 09. 2021

18.00 – Atelier de “Teatru pe scurt” cu actorul Ştefan Pavel

 

  1. 09. 2021

15.00 – Atelier de pictură “Să ne cunoaștem prin portret” cu Bogdan Andronic (Andronicuss), artist vizual

16.00 – Atelier de muzică “Muzica e peste tot” cu Lorena Marie-Claire Deheleanu, muzician

17.00 – Atelier de arte plastice “Personaje imaginare” cu Valentin Teodorescu, designer

18.00 – Atelier de pictură “Portretul meu” cu Bogdan Andronic (Andronicuss), artist vizual

Cultură în natură” își propune astfel facilitarea unui dialog creativ, liber, informal, pe principiile respectului, toleranței, incluziunii între toți participanții la proiect, profesioniști creatori și cetățeni ai Sectorului 2 de toate categoriile, cu încurajarea exprimării și participativității în construirea, amenajarea, întreținerea şi utilizarea unui spațiu cultural comun experimental.

Detalii, aici.

 

 

 

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, spectacol semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

29
/11
/23

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru.

24
/11
/23

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu deschide magia printr-un program special dedicat întregii familii. Sibiu Magic Show va avea loc anul acesta în perioada 6 – 11 decembrie și reunește în premieră națională artiști din Argentina, Germania, Marea Britanie, Spania și România, într-un program captivant, cu spectacole de magie, iluzionism, baloane de săpun, stand-up comedy, dar și ateliere de magie pentru copii.