Cum a fost la Gala HOP 2019?
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-a-fost-la-gala-hop-2019/

Sinteză a Galei HOP 2019, documentarul realizat de Sever Andrei Bârzan surprinde atmosfera creată în jurul conceptului de „actor în stare de dans” propus de Gigi Căciuleanu participanţilor la a 22-a ediţie.

Un articol de Liliana Matei|10 iulie 2020

De câteva ediții încoace, Societatea Română de Televiziune, partener al UNITER, realizează un documentar despre Gala Tânărului Actor HOP.

Despre tineri actori talentați dornici să descifreze tainele alchimiei dansactorului, despre viziunile poetice ale artei teatrale, despre legăturile stranii dintre Artele Marțiale și dans propuse de actorul și regizorul Ioan Ardelean în cadrul workshopului Suzuki și Viewpoints, despre Nocturnele HOP și discuțiile pe marginea granițelor fragile dintre teatru și dans. Despre arta de a face spectacol din orice, despre prospețimea, naturalețea și umorul din spatele mișcării vorbite. Despre emoțiile concursului, despre bucuria oferirii și primirii premiilor, despre tot ce înseamnă un eveniment teatral autentic.

Toată această complexă rețea de imagini, gânduri, priviri, cuvinte și gesturi o puteți urmări într-un documentar, difuzat în premieră, duminică 12 iulie, ora 17.00, pe canalul TVR3.

08
/09
/13

Premiul Ziarului Metropolis pentru secţiunea Grup a fost acordat spectacolului "Pisica verde". George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, şi-a exprimat dorinţa de a prelua spectacolul în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

07
/09
/13

Ziarul Metropolis vă oferă o invitație dublă la spectacolele pe care Andreea Novac și István Téglás le vor susține, marți, 10 septembrie, de la ora 21:00, la Centrul Național al Dansului București, Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești, nr. 80-82).

07
/09
/13

Daniel Barenboim, dirijorul și pianistul, care a susţinut două concerte extraordinare în cadrul acestei ediții a Festivalului Internațional ,,George Enescu”, pe 1 septembrie și pe 2 septembrie, a trimis o scrisoare de mulţumire şi felicitări Corului Filarmonicii „George Enescu”.

06
/09
/13

FOTOREPORTAJ Concertele unor soliști pe care în România îi vezi o dată la doi ani, aplauze în picioare, bisuri multiple, pahare cu vin spumant, desene colorate pe asfalt și artă contemporană în centrul Bucureștiului. Festivalul „Enescu” se aude și se vede bine.