Cum a fost la inaugurarea Teatrului de Operetă şi Musical “Ion Dacian” / Fantoma de la Operă- FOTO
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-a-fost-la-inaugurarea-teatrul-de-opereta-si-musical-ion-dacian-fantoma-de-la-opera-foto/

Noua sală de spectacole a Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian”a fost inaugurată, sâmbătă seară, cu musicalul ,,Fantoma de la Operă”.

Un articol de Petre Ivan|26 ianuarie 2015

Cel mai de succes musical din toate timpurile, musicalul ,,Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, i-a cucerit şi pe spectatorii bucureşteni care au asistat la premiera naţională a acestei producţii. Premiera a marcat totodată şi inaugurarea noii săli de spectacole a Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian”.

Pus în scenă de regizorul australian Stephen Barlow şi avându-i în rolurile principale peAdrian Nour, Irina Baianţ şi Florin Ristei, musicalul ,,Fantoma de la Operă” a fost una dintre cele mai aşteptate premiere petrecute în ultimii ani la Bucureşti, biletele pentru primele opt reprezentaţii fiind vândute în doar câteva ore.

Cu toţii am avut emoţii, şi în ceea ce priveşte premiera, şi în ceea ce priveşte finalizarea în timp util a construcţiei, dar reacţia publicului ne-a dovedit că am mers în direcţia bună şică putem considera că atât spectacolul realizat de regizorul Stephen Barlow într-o versiune originală, dar şi noul sediu, sunt două pariuri câştigate. – Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Naţionale Bucureşti

Având un stil arhitectural diferit de felul în care arată teatrele de stat din România, interioarele noii clădiri beneficiază de un design ultramodern în care accentele vintage-şic se îmbină cu cele urbane.

Sala de spectacole are o capacitate de 550 delocuri care asigură o vizibilitate excelentă, dar şi o scena generoasă, dotată cu toate mijlocele tehnice necesare realizării unor producţii muzicale de o complexitate ridicată.

fantoma 8 fantoma 9 fantoma2 fantoma3 fantoma4 fantooma7

Foto: Inaugurarea Teatrului de Opereta si Musical ,,Ion Dacian” , Fantoma de la operă – opereta.ro

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

30
/09
/20

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket? Da, pentru că din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

Pagina 1 din 15212345...102030...Ultima »