Cum se înţeleg Ivan Ivanovici şi Ivan Nikiforovici. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-se-inteleg-ivan-ivanovici-si-ivan-nikiforovici-mondialul-metropolis/

Minunaţi comentatori avem! Doamne-Dumnezeule, ce comori nepreţuite le ies din gură! Ei fac fala Mirgorodului, cum ar zice Gogol, autorul întregii poveşti.

Un articol de Șerban Tomșa|18 iunie 2018

Nu e fault, arbitrul dă penalty şi ei spun :”Penalty clar, se vede… În cazurile astea se dă… etc.” E penalty clar, arbitrul nu dă şi ei grăiesc: „Da, nici vorbă de penalty. În cazurile astea nu se dă…” Ce zice arbitrul, zic şi ei. Lovitură liberă executată de Ronaldo: „Ronaldo înscrie rar din asemenea lovituri.”

Trosc! Portughezul pune mingea în vinclu. „Sigur… uluitoare execuţie! Era de aşteptat… (…).” Altă lovitură liberă, din poziţie mai dificilă. Execută Kolarov: „Ronaldo e unic, cu Kolarov e mai greu…”

Trosc! Vinclu pentru sârb. „Mda… Execuţie asemănătoare cu a lui Ronaldo… Cred că lui Ronaldo îi pare rău că a mai executat unul lovitura liberă ca el.”

Doar ultima frază spune un adevăr. Dar n-ar fi trebuit să fie spus.

Comentatorii se numesc cumva Ivan Ivanovici şi Ivan Nikiforovici? Aş fi preferat ca meciurile să fie comentate de Firicel şi Celentano: „Bă, eşti prost?”, „Bă, eşti nebun?”

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)