Cum se înţeleg Ivan Ivanovici şi Ivan Nikiforovici. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-se-inteleg-ivan-ivanovici-si-ivan-nikiforovici-mondialul-metropolis/

Minunaţi comentatori avem! Doamne-Dumnezeule, ce comori nepreţuite le ies din gură! Ei fac fala Mirgorodului, cum ar zice Gogol, autorul întregii poveşti.

Un articol de Șerban Tomșa|18 iunie 2018

Nu e fault, arbitrul dă penalty şi ei spun :”Penalty clar, se vede… În cazurile astea se dă… etc.” E penalty clar, arbitrul nu dă şi ei grăiesc: „Da, nici vorbă de penalty. În cazurile astea nu se dă…” Ce zice arbitrul, zic şi ei. Lovitură liberă executată de Ronaldo: „Ronaldo înscrie rar din asemenea lovituri.”

Trosc! Portughezul pune mingea în vinclu. „Sigur… uluitoare execuţie! Era de aşteptat… (…).” Altă lovitură liberă, din poziţie mai dificilă. Execută Kolarov: „Ronaldo e unic, cu Kolarov e mai greu…”

Trosc! Vinclu pentru sârb. „Mda… Execuţie asemănătoare cu a lui Ronaldo… Cred că lui Ronaldo îi pare rău că a mai executat unul lovitura liberă ca el.”

Doar ultima frază spune un adevăr. Dar n-ar fi trebuit să fie spus.

Comentatorii se numesc cumva Ivan Ivanovici şi Ivan Nikiforovici? Aş fi preferat ca meciurile să fie comentate de Firicel şi Celentano: „Bă, eşti prost?”, „Bă, eşti nebun?”

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook

23
/06
/14

Wilhelm Worringer, ilustru istoric de artă german, spunea cam aşa, într-o memorabilă încercare de despărţire a apelor cu toiagul terminologic: „Manierismul este ceea ce apare într-o operă de artă datorită voinţei creatorului ei, iar stilul este ceea ce apare fără voia lui şi de multe ori împotriva voinţei lui.”

18
/06
/14

Pantacruel s-a strecurat aseară în dormitorul conului Leonida şi al nevesti-sii, Efimiţa. Cum Efimiţa (Mariana Mihuţ) a adormit buştean înaintea partidei Rusia - Coreea de Sud, Rebengiuc şi-a ieşit din pepeni şi mai ales din rol şi s-a dus să urmărească meciul la o bodegă alături de fi-su, Mimi Brănescu, afacerist, că tot trebuia să se vadă pentru nişte treburi urgente.

17
/06
/14

Aseară, la Salvador, în meciul cu Germania, Cristiano Ronaldo a tratat fotbalul ca pe o scrumieră. Ursuz şi sâcâit de ceva, probabil şi de acea potenţială accidentare care a făcut valuri în presă înainte de începerea Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo sau CR7, cum a fost esenţializat de roboţeii marketingului abreviativ, a fost exact asta: un acronim într-o echipă de anonimi vopsiţi conjunctural în culorile Portugaliei.

16
/06
/14

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

15
/06
/14

Era de cu seară la Manaus, în al doilea meci din Grupa Morţii. Gianluigi Buffon, accidentat, ieşise la marginea gazonului să asculte vuietul de tablă galvanizată al Arenei Amazônia, în timp ce, în vechiul centru al Bucureştilor, un cârd de gâsculiţe scurmau cu boticul într-o şaormă de vită. Cu de toate. Pe alocuri mirosea a mraniţă, a lambadă ieftină şi a boştină fiartă. Într-un colţ al terenului, dintre firele verzi de iarbă, mijea o idee înţepătoare în mintea netedă a lui Mario Balotelli.

14
/06
/14

Că tiki-taka era în pierdere de turaţie şi strălucire o dovedea cu vârf şi îndesat şi Los amantes pasajeros, film plat şi fără zvâc în care însuşi întemeietorul incontestabil al sistemului era înfrânt de propria creaţie. De limitele ei, mai exact!

13
/06
/14

Suflet de artist, văzând atât de mulţi croaţi în preajmă, arbitrul japonez Yuichi Nishimura şi-a închipuit, în două, trei faze, că joacă în una din piesele lui Miroslav Krleža, o comedie carnaval, care se petrece într-o singură noapte şi în care toate regulile sunt aruncate în aer.