Curs de reActorie, cu Leta Popescu, Doru Taloş şi Oana Mardare
https://www.ziarulmetropolis.ro/curs-de-reactorie-cu-leta-popescu-doru-talos-si-oana-mardare/

Începând din data de 23 martie, în fiecare luni seara, de la ora 19.00, Doru, Leta şi Oana – în combinaţii de câte doi – vă aşteaptă la Reactor (Str. Petofi Sandor, nr 4, Cluj-Napoca), unde vă propun o serie de 10 ateliere în cadrul unui curs/laborator.

Un articol de Liliana Matei|18 martie 2015

Atelierele au ca scop dezvoltarea unor calităţi precum creativitatea, atenţia, spontaneitatea şi încrederea. Va fi folosit teatrul, ca instrument de formare şi dezvoltare. Nu trebuie să îţi doreşti să fii actor, ci să fii activ, antrenat, alert, conştient, încrezător şi vesel. Adică reActor.

Cursul e structurat pe 10 şedinţe + o şedinţă de probă (în 23 martie de la ora 19) , în decursul cărora vor fi atinse următoarele teme:

1. Atenţia.
2. Încrederea.
3. Curajul.
4. Spontaneitatea.
5. Creativitatea.
6. Ritmul.
7. Memoria.
8. Dicţia.
9. Lucru în echipă.
10. Prezentare – Finalitatea cursului va fi o prezentare deschisă unui public prietenos.

LETA POPESCU este regizor şi membru fondator RECIPROCA, asociaţie culturală şi de responsabilizare civică. Masterandă la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj, Leta a lucrat până acum în zona independentă, realizând spectacolele Parallel (co-regizat cu Ferenc Sinkó) şi Ghinga (co-regizat cu Valentina Gabor şi Andrada Lazăr) la Fabica de Pensule, Poker, 9 din 10 la Reactor de creaţie şi experiment şi Happy Family in Budapest în colaborare cu compania K2, în Budapesta. A fost asistentă de regie la patru spectacole din stagiunea curentă a Teatrului Naţional Cluj: Mein Kampf şi Sînziana şi Pepelea în regia lui Alexandru Dabija, Steaua fără nume, în regia lui Alexa Visarion şi Clovni Extratereştri în regia lui Eli Simon. Ocazional, Leta ţine workshopuri de actorie în şcoli, licee şi în alte cadre organizate (Cluj, Bucureşti, Caracal, Braşov) şi coordonează proiecte în cadrul Asociaţiei Reciproca.

OANA MARDARE este actriţă şi membru fondator al spaţiului REACTOR. A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj, secţia Arta Actorului în anul 2009. După o colaborare scurtă cu Teatrul I. D. Sârbu din Petroşani (2010), a decis să îşi continue studiile în afara ţării. Atrasă de metoda de lucru a profesorului Jacques Lecoq, a absolvit Şcoala Internaţională de Teatru ESTUDIS din Barcelona, un ambient deschis şi multicultural unde aprofundează metoda pedagogică lecoquiană. În 2013 a revinit în Cluj unde a fondat, alături de Doru Taloş, spaţiul cultural alternativ Reactor de creaţie şi experiment – un spaţiu dedicate promovării şi dezvoltării tinerilor artişti. Acolo joacă în spectacolele „Aşteptând-o pe Alice”, „9 din 10” şi „În 4D”, precum şi la Fabrica de Pensule în spectacolul „Ghinga”.

DORU TALOŞ este actor şi membru fondator al spaţiului REACTOR. A absolvit Facultatea de Teatru si Televiziune, sectia Arta Actorului, Cluj Napoca, în 2009. Încă din timpul facultăţii e atras de spaţiile neconvenţionale şi de teatrul neinstituţionalizat. După o scurtă colaborare cu teatrul Dramatic I.D. Sârbu în 2010, a hotărât să îşi continue studiile în Barcelona. Acolo a urmat cursurile Şcolii Internaţionale de Teatru Estudis Berty Tovias, şcoală în care a descoperit metoda pedagogică a maestrului francez Jacques Lecoq. Într-un oraş multicultural a luat primul contact cu sistemul de teatru independent, prin producţiile companiei 45Tallers (Atelier45) – Elevador şi Aşteptând-o pe Alice. Din decembrie 2013 revine in Cluj, unde iniţiază proiectul Reactor de creaţie şi experiment şi unde joacă în spectacolele „9 din 10”, „Poker”, „In 4D”, „Provizoriu”.

INFO

Str. Petofi Sandor, nr 4, Cluj-Napoca
cu Doru Mihai Taloş, Leta Popescu şi Oana Mardare
La Reactor de creaţie şi experiment
În cadrul REACTIVAREA – 1 an de REACTOR

Preţul cursului este de 350 lei.

Taxa se poate achita în 3 tranşe.

10 şedinţe + o şedinţă de probă
în fiecare luni de la ora 19.00

înscrieri şi alte detalii: 0747 197 501

[email protected]

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).