Cursuri de actorie pentru liceenii talentați
https://www.ziarulmetropolis.ro/cursuri-de-actorie-pentru-liceenii-talentati/

Teatrul Ion Creangă organizează, începând din luna mai, o serie de cursuri de actorie gratuite, dedicate trupelor de teatru din unităţi de învăţământ.

Un articol de Petre Ivan|8 mai 2014

Aceste cursuri de actorie se vor desfăşura în cadrul proiectului Clubul de Teatru pentru Liceeni, sub îndrumarea actorilor Teatrului Ion Creangă şi a unor invitaţi speciali – nume celebre ale teatrului şi filmului românesc.

Activităţile vor avea loc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în Studioul Horia Bernea.

Cursurile se adresează grupurilor organizate din unităţi de învăţământ (elevi cu vârsta între 14 şi 18 ani) şi abordează un amplu modul de tematici, tehnici şi mijloace de expresie specifice artei actorului (improvizaţie, expresie corporală şi vocală, lucru pe textul dramatic etc.), activităţile desfăşurându-se în baza unui Cursuri de actorie program de întâlniri săptămânale.

Primele grupe care participă la cursurile de actorie organizate de Teatrul Ion Creangă sunt elevii Colegiului Național „Iulia Hașdeu” și ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil”. Majoritatea liceenilor implicați fac parte din trupa de teatru a școlii, dar prin acest proiect, cu ajutorul actorilor profesioniști vor avea oportunitatea de a descoperi şi înţelege specificul meseriei de actor, dar şi specificul unor elemente de scenotehnică.

Clubul de teatru pentru liceeni este un nou proiect al Teatrului Ion Creangă, derulat cu scopul de a încuraja apropierea generaţiilor tinere de artele dramatice, stimulând totodată creativitatea şi dinamica de grup printr-o formă alternativă de educaţie prin teatru.

Proiectul reuneşte atât oferta de cursuri de actorie, cât şi o serie de spectacole realizate pentru liceeni sau cu participarea acestora. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Foto: Cursuri de actorie pentru liceenii – facebook

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.