Cursurile și evenimentele lunii august la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/cursurile-si-evenimentele-lunii-august-la-fundatia-calea-victoriei/

Fundaţia Calea Victoriei îi aşteaptă pe cei doritori, în luna august, cu o varietate de cursuri şi evenimente culturale: de la dezvoltare personală până la arte, de la exerciţiile de autenticitate şi înţelepciunea Poveştilor din „1001 de nopţi” până la designul interior ca modalitate de a crea Spaţii fericite.

Un articol de Petre Ivan|2 august 2018

Înscriertea se face la [email protected].

Săptămâna 6 – 12 august:

Şcoala de vară: PICTURĂ ÎN ACUARELĂ, în perioada 6 – 10 august, cu Maria Bălan
Şcoala de vară: POVEŞTI din „1001 de NOPŢI”, în perioada 6 – 10 august, cu Cristian Vechiu
Atelier de STIL VESTIMENTAR FEMININ, în perioada 6 – 9 august, cu Valentina Bălaşa Ario
Exerciţii de AUTENTICITATE, în perioada 6 – 10 august, cu Mario Barangea
Atelier de SĂPUN NATURAL, în 10 august, cu Alexandra Catană
Săptămâna 13 – 19 august:

ARTA DE A AVEA ÎNTOTDEAUNA DREPTATE, în 13 şi 14 august, cu Alin Comşa
BOEMA nebună din MONTMARTRE ŞI MONTPARNASSE, în 13 şi 14 august, cu Arina Gheorghiţă
SPAŢII FERICITE – Design pentru o stare de bine, în 13 şi 14 august, cu Ana Stear
ULTIMUL TANGO LA BUENOS AIRES. O metropolă exotică pe înţelesul tuturor, în 13 şi 14 august, cu Justina Irimia
Săptămâna 20 – 26 august:

Atelier de PICTURĂ PE STICLĂ, în perioada 20-23 august, cu Maria Ionescu
Atelier practic de STORYTELLING: Dă voce Povestitorului din tine!, în perioada 20-23 august, cu Iulia Ivanov
Cum ne construim FERICIREA, în perioada 20-23 august, cu Corina Ion
Şcoala de vară de ASTRONOMIE: constelaţii, nebuloase, planete, în perioada 20-24 august, cu Adrian Şonka
TRADIŢII MISTICE din religiile lumii, în perioada 20-23 august, cu Cristian Vechiu
Săptămâna 27 – 31 august:

50 de CAPODOPERE ALE ARTEI EUROPENE, în perioada 27-31 august, cu Monica Neaţu
Atelier de SCRIERE CREATIVĂ, în perioada 27-31 august, cu Alice Teodorescu
Şcoala de vară de ACTORIE, în perioada 27-31 august, cu Karina Nagy
Şcoala de vară: FOTOGRAFIE URBANĂ pentru începători, în perioada 27-31 august, cu Valentin Boboc
Şcoala de vară: DICŢIE şi vorbire, în perioada 27-31 august, cu Irina Ungureanu sau Ionuţ Kivu

*

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Foto: Fundația Calea Victoriei – facebook

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.