Cursurile și evenimentele lunii august la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/cursurile-si-evenimentele-lunii-august-la-fundatia-calea-victoriei/

Fundaţia Calea Victoriei îi aşteaptă pe cei doritori, în luna august, cu o varietate de cursuri şi evenimente culturale: de la dezvoltare personală până la arte, de la exerciţiile de autenticitate şi înţelepciunea Poveştilor din „1001 de nopţi” până la designul interior ca modalitate de a crea Spaţii fericite.

Un articol de Petre Ivan|2 august 2018

Înscriertea se face la [email protected].

Săptămâna 6 – 12 august:

Şcoala de vară: PICTURĂ ÎN ACUARELĂ, în perioada 6 – 10 august, cu Maria Bălan
Şcoala de vară: POVEŞTI din „1001 de NOPŢI”, în perioada 6 – 10 august, cu Cristian Vechiu
Atelier de STIL VESTIMENTAR FEMININ, în perioada 6 – 9 august, cu Valentina Bălaşa Ario
Exerciţii de AUTENTICITATE, în perioada 6 – 10 august, cu Mario Barangea
Atelier de SĂPUN NATURAL, în 10 august, cu Alexandra Catană
Săptămâna 13 – 19 august:

ARTA DE A AVEA ÎNTOTDEAUNA DREPTATE, în 13 şi 14 august, cu Alin Comşa
BOEMA nebună din MONTMARTRE ŞI MONTPARNASSE, în 13 şi 14 august, cu Arina Gheorghiţă
SPAŢII FERICITE – Design pentru o stare de bine, în 13 şi 14 august, cu Ana Stear
ULTIMUL TANGO LA BUENOS AIRES. O metropolă exotică pe înţelesul tuturor, în 13 şi 14 august, cu Justina Irimia
Săptămâna 20 – 26 august:

Atelier de PICTURĂ PE STICLĂ, în perioada 20-23 august, cu Maria Ionescu
Atelier practic de STORYTELLING: Dă voce Povestitorului din tine!, în perioada 20-23 august, cu Iulia Ivanov
Cum ne construim FERICIREA, în perioada 20-23 august, cu Corina Ion
Şcoala de vară de ASTRONOMIE: constelaţii, nebuloase, planete, în perioada 20-24 august, cu Adrian Şonka
TRADIŢII MISTICE din religiile lumii, în perioada 20-23 august, cu Cristian Vechiu
Săptămâna 27 – 31 august:

50 de CAPODOPERE ALE ARTEI EUROPENE, în perioada 27-31 august, cu Monica Neaţu
Atelier de SCRIERE CREATIVĂ, în perioada 27-31 august, cu Alice Teodorescu
Şcoala de vară de ACTORIE, în perioada 27-31 august, cu Karina Nagy
Şcoala de vară: FOTOGRAFIE URBANĂ pentru începători, în perioada 27-31 august, cu Valentin Boboc
Şcoala de vară: DICŢIE şi vorbire, în perioada 27-31 august, cu Irina Ungureanu sau Ionuţ Kivu

*

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Foto: Fundația Calea Victoriei – facebook

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.

13
/06
/19

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, Festivalul de Artă dedicat patrimoniului invizibil. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.

13
/06
/19

Teatrul de Comedie găzduiește în perioada 20-23 iunie 2019, în foyerul Sălii Radu Beligan, expoziția de fotografie „Actor. Actori”, semnată de fotograful și actorul Andrei Runcanu. Expoziția cuprinde 45 de portrete ale actorilor Teatrului de Comedie, ideea centrală fiind explorarea ideii de dialog dintre actor și camera de fotografiat, cu atât mai mult cu cât, atât cel fotografiat, cât și cel care realizează fotografia, sunt actori.

11
/06
/19

A doua ediție a festivalului de artă, știință și tehnologie din București va avea loc în perioada 15-23 iunie și propune publicului o expoziție de artă trans-media, un workshop, un talk performativ și un eveniment de tehnologie si artă dedicat copiilor, Miniliminal.

31
/05
/19

Gorzo ridică la propriu cea mai recentă sculptură a lui în fața Muzeului Național de Artă Contemporană. Se numește GHEORGHE și înainte să ajungă la MNAC a fost o casă. Casa bunicului lui Gorzo din Ieud, Maramureș.

30
/05
/19

"Nu e nevoie de multe cuvinte, ci de donaţii şi fapte. E un proiect curajos iniţiat de oameni curajoşi şi frumoşi. Griviţa 53 e o victorie a unor oameni, împotriva unui sistem." - Oana Pellea, actriţă. OUĂLE GRIVIŢA 53 sunt la Globalworth, între 29 mai si 10 iunie - ultima expoziţie publică a OUĂLOR GRIVIŢA 53 înainte de vânzare. Ouăle sunt expuse în Galeria temporară Globalworth, Barbu Văcărescu 201.

28
/05
/19

În calitate de broadcaster oficial - producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc - TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.