Dacă Truman ar vorbi, o poveste despre regăsire și prietenie, de astăzi în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/daca-truman-ar-vorbi-o-poveste-despre-regasire-si-prietenie-de-astazi-in-cinematografe/

Iubitorii filmului pot viziona începând de astăzi „Dacă Truman ar vorbi”, o tragicomedie intimă, regizată de Cesc Gay, despre finalul inevitabil al vieţii şi al unei prietenii, pentru care cei doi protagonişti ai filmului, Ricardo Darín şi Javier Cámara, au primit Premiul de interpretare la Festivalul de la San Sebastian.

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2016

În Dacă Truman ar vorbi, doi prieteni din copilărie se reîntâlnesc după mulţi ani. Separaţi de Oceanul Atlantic, cei doi şi-au trăit vieţile pe continente diferite, dar la întâlnire se poartă de parcă nu s-ar fi despărţit niciodată. Julian (Ricardo Darín) şi Tomas (Javier Cámara) vor petrece câteva zile de neuitat împreună.

Vor râde, îşi vor aduce aminte şi vor plânge pentru că reuniunea lor este şi un rămas-bun. Dacă Truman ar vorbi (Una pistola en cada mano, o coproducție Argentina/Spania), în regia lui Cesc Gay, este un film despre prietenie şi dragoste, un portret plin de umor şi sinceritate al unei despărțiri și al unei regăsiri de sine.

 În esenţă, DACĂ TRUMAN AR VORBI este o încercare de a descrie dezorientarea, nesiguranţa şi necunoscutul, un amestec continuu de comedie şi emoţie, ironie şi tandreţe, un amalgam de trăiri care va face publicul să râdă, să plângă, să mediteze şi să zâmbească. Şi ce mod mai potrivit de a spune o astfel de poveste decât cu ajutorul unui duo comic adorabil precum Ricardo Darín şi Javier Cámara, fără să uităm celălalt protagonist al poveştii, câinele Truman. Trioul pe care-l formează va fi sprijin pentru fiecare dintre ei în goana de trăiri intense prin care vor fi nevoiţi să treacă.  – Cesc Gay

Foto: Dacă Truman ar vorbi Freealize

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

05
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Partea de început din „Întregalde” este o demonstraţie de forţă. Orăşenii, bine îmbrăcaţi şi echipaţi, se simt în largul lor. Sunt relaxaţi şi siguri pe ei. Fac glume, se tachinează. Au maşini de teren puternice, care urcă impetuos drumurile (iar camera de filmat are grijă să insiste pe asta).

31
/08
/21

CRONICĂ DE FILM Regizat de Harry Mcqueen şi cu o distribuţie formată din Colin Firth şi Stanley Tucci, „Supernova” (2020) este un film cuminte despre un ultim moment de fericire din viaţa unui cuplu de bărbaţi, înainte de căderea definitivă a unuia dintre ei în boală.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

30
/08
/21

Robert Downey Jr. și Jude Law sunt protagoniștii filmelor „Sherlock Holmes”, regizate de Guy Ritchie și bazate pe personajul omonim creat de Arthur Conan Doyle, care pot fi vizionate la TNT în luna septembrie.