Daddy – un spectacol despre alegeri şi relaţii, la Teatrul Naţional din Timişoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/daddy-un-spectacol-despre-alegeri-si-relatii-la-teatrul-national-din-timisoara/

Un spectacol despre alegeri, despre relaţii posibile şi imposibile, „bune” şi „greşite”, Daddy, noua premieră a Teatrului Naţional spune, fără să judece şi fără să dea verdicte, o poveste despre oameni, pur şi simplu, cu emoţiile şi derapajele pe care, într-un fel sau altul le are şi le trăieşte fiecare din noi.

Un articol de Petre Ivan|25 noiembrie 2014

Autoarea textului, Anne Habermehl, o tânără scriitoare din noul val de dramaturgi germani, dezvăluie faptul că în spatele personajelor sale se află „câțiva oameni reali”, dar că e la fel de adevărat cu nu le-a preluat acestora biografiile ca atare, ci că a construit din poveștile lor de viață destine teatrale.

Daddy este citit scenic de regizoarea Mihaela Lichiardopol, în scenografia concepută de Lucian Lichiardopol (decoruri) și Dorothea Iordănescu (costume), ca și în spațiul sonor al lui Adrian Mardan. Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Ion Rizea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Mălina Manovici și Călin Stanciu jr. Premiera spectacolului este programată miercuri, 26 noiembrie, de la ora 19, la Studio UȚU.

DADDY – INFO

de Anne Habermehl

traducerea Ciprian Marinescu

Locația: Studio UȚU STRUGARIDaddy

Data premierei 26.11.2014

cu:

Ion Rizea

Ana Maria Cojocaru

Cătălin Ursu

Călin Stanciu jr.

Mălina Manovici

regia artistică Mihaela Lichiardopol

Foto: Daddy – Adrian Pîclișan / TNTm.

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.

19
/09
/23

Premiera de gală a filmului documentar Playback va avea loc pe 19 octombrie la Cinemateca Eforie din București. Înainte de această dată filmul va putea fi vizionat pe marele ecran în cadrul unor avanpremiere și evenimente speciale organizate la București, Oradea, Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca.

18
/09
/23

O vorbă veche spune "Codru-i frate cu românul". Dacă vorba asta s-ar adapta pentru zona de turism estival, ar suna așa: "Turcu-i frate cu românul". Potrivit statisticilor, de ani buni, vecinii de la Marea Neagră se mențin în topul destinațiilor favorite de vacanță: vară după vară, ai noștri se pornesc către litoralul turcesc.

18
/09
/23

Turneul de concerte silențioase, ascultate în căști, al trupei de rock alternativ EYEDROPS va ajunge la ultima prestație din acest an, pe 20 septembrie, la Kraft Market, București.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.