„D’ale carnavalului” și „Felii”, primele spectacole transmise online de Teatrul Național din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/dale-carnavalului-si-felii-primele-spectacole-transmise-online-de-teatrul-national-din-sibiu/

În contextul epidemiologic COVID-19, în care prima măsură recomandată de autorităţi, pentru evitarea propagării virusului, este distanţarea socială, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, care şi-a suspendat toată activitatea de spectacole în perioada stării de urgenţă decretată de autorităţile centrale ale statului, face un apel public pentru respectarea cu stricteţe a recomandărilor autorităţilor şi mută activitatea de pe scenă, în mediul online.

Un articol de Petre Ivan|22 martie 2020

Actorii naționalului sibian dau întâlnire publicului on-line, pe canalele de comunicare ale teatrului: Facebook, YouTube și site-ul oficial al TNRS. În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, actorii TNRS vor aduce publicului povești pentru copii, fabule și poezii, iar sâmbăta și duminica, de la ora 19:00, TNRS va difuza online unele dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul teatrului, produse atât la secția română, cât și la secția germană. 

„D’ale carnavalului” și „Felii”, primele spectacole transmise online

Primele spectacole difuzate online de naționalul sibian sunt „D’ale carnavalului”, regia Silviu Purcărete (sâmbătă, 21 martie 2020, ora 19:00) și „Felii”, regia Lia Bugnar – one-woman show cu Ofelia Popii, (duminică, 22 martie 2020, ora 19:00). Vizionarea spectacolelor difuzate online va fi gratuită, TNRS nu percepe bilet pentru evenimentele difuzate pe internet.

„Dragii noștri spectatori, dragi sibieni și prieteni de pretutindeni, voi sunteți rațiunea noastră de a fi. Pentru voi încercăm să plăsmuim lumi, pentru voi visăm, pentru voi creăm. Ne bucurăm de râsul vostru puternic și toate emoțiile voastre. Trăim împreună cu voi tăcerile voastre, iar lacrimile voastre pline de fericire și emoție, de la aplauze, ne încarcă și pe noi cu atât de multă fericire, de fiecare dată. Ne e dor de voi, dar ne vom reinventa împreună cu voi, pentru ca împreună să putem să mergem mai departe. Tema FITS din acest an, Puterea de a crede, a fost probabil providențială. Trebuie să găsim în noi puterea de a crede în viață, de a crede în om, în viitorul lui, în importanța magiei, în valoarea marilor speranțe. Credem cu tărie că doar dăruind vom putea izbândi și de aceea, este important ca acum, în aceste momente grele prin care treceți fiecare, atunci când sunteți singuri acasă și nu aveți un sprijin, să vă fim alături.

Începând din acest sfârșit de săptămână, în fiecare sâmbătă și duminică vă vom dărui, online, spectacole de-ale teatrului, iar în timpul săptămânii, venim la voi, online, cu seri cu povești, fabule și poezie, pentru voi și copiii voștri. Ce poate fi mai frumos decât, dacă nu solidaritatea noastră, a tuturor? Avem nevoie să ne reinventăm, să putem să credem într-un viitor mai bun al nostru, al fiecăruia, al omenirii. Sper, alături de toți colegii mei din echipa TNRS și FITS, să trecem cu bine peste această perioadă. Vă iubim!” Constantin Chiriac, director general TNRS

Foto: Zoltan Rab

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).