„D’ale carnavalului” și „Felii”, primele spectacole transmise online de Teatrul Național din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/dale-carnavalului-si-felii-primele-spectacole-transmise-online-de-teatrul-national-din-sibiu/

În contextul epidemiologic COVID-19, în care prima măsură recomandată de autorităţi, pentru evitarea propagării virusului, este distanţarea socială, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, care şi-a suspendat toată activitatea de spectacole în perioada stării de urgenţă decretată de autorităţile centrale ale statului, face un apel public pentru respectarea cu stricteţe a recomandărilor autorităţilor şi mută activitatea de pe scenă, în mediul online.

Un articol de Petre Ivan|22 martie 2020

Actorii naționalului sibian dau întâlnire publicului on-line, pe canalele de comunicare ale teatrului: Facebook, YouTube și site-ul oficial al TNRS. În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, actorii TNRS vor aduce publicului povești pentru copii, fabule și poezii, iar sâmbăta și duminica, de la ora 19:00, TNRS va difuza online unele dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul teatrului, produse atât la secția română, cât și la secția germană. 

„D’ale carnavalului” și „Felii”, primele spectacole transmise online

Primele spectacole difuzate online de naționalul sibian sunt „D’ale carnavalului”, regia Silviu Purcărete (sâmbătă, 21 martie 2020, ora 19:00) și „Felii”, regia Lia Bugnar – one-woman show cu Ofelia Popii, (duminică, 22 martie 2020, ora 19:00). Vizionarea spectacolelor difuzate online va fi gratuită, TNRS nu percepe bilet pentru evenimentele difuzate pe internet.

„Dragii noștri spectatori, dragi sibieni și prieteni de pretutindeni, voi sunteți rațiunea noastră de a fi. Pentru voi încercăm să plăsmuim lumi, pentru voi visăm, pentru voi creăm. Ne bucurăm de râsul vostru puternic și toate emoțiile voastre. Trăim împreună cu voi tăcerile voastre, iar lacrimile voastre pline de fericire și emoție, de la aplauze, ne încarcă și pe noi cu atât de multă fericire, de fiecare dată. Ne e dor de voi, dar ne vom reinventa împreună cu voi, pentru ca împreună să putem să mergem mai departe. Tema FITS din acest an, Puterea de a crede, a fost probabil providențială. Trebuie să găsim în noi puterea de a crede în viață, de a crede în om, în viitorul lui, în importanța magiei, în valoarea marilor speranțe. Credem cu tărie că doar dăruind vom putea izbândi și de aceea, este important ca acum, în aceste momente grele prin care treceți fiecare, atunci când sunteți singuri acasă și nu aveți un sprijin, să vă fim alături.

Începând din acest sfârșit de săptămână, în fiecare sâmbătă și duminică vă vom dărui, online, spectacole de-ale teatrului, iar în timpul săptămânii, venim la voi, online, cu seri cu povești, fabule și poezie, pentru voi și copiii voștri. Ce poate fi mai frumos decât, dacă nu solidaritatea noastră, a tuturor? Avem nevoie să ne reinventăm, să putem să credem într-un viitor mai bun al nostru, al fiecăruia, al omenirii. Sper, alături de toți colegii mei din echipa TNRS și FITS, să trecem cu bine peste această perioadă. Vă iubim!” Constantin Chiriac, director general TNRS

Foto: Zoltan Rab

19
/11
/14

În perioada noiembrie – decembrie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale le-a pregătit iubitorior de teatru două spectacole speciale, Cine e fazanul, de Georges Feydeau şi Fundătura, după un text de Maxim Gorki

19
/11
/14

Cărţi scrise de Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Lucian Boia, Haruki Murakami şi Orhan Pamuk, dar şi volumul autobiografic al preşedintelui ales al României Klaus Iohannis se numără printre noutăţile editoriale de la Târgul Internaţional Gaudeamus-Carte de învăţătură 2014.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

19
/11
/14

O punere în scenă a unei piese de Brecht care rămâne fidelă poveștii și care totodată reușește să fie autentică și palpitantă pentru spectator este „Omul cel Bun din Seciuan" cu regia semnată de Andrei Șerban la Teatrul Bulandra din București.

19
/11
/14

Am văzut cărţi nefericite. Multe. Uitate, necitite, abandonate, batjocorite, cărţile trăiesc o dramă dacă ajung în mâna sau în apropierea cui nu trebuie.

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.

18
/11
/14

Comedia Annie, un muzical clasic, marca Broadway, care a încântat publicul generaţii întregi, vine pe marile ecrane într-o viziune nouă, contemporană, produsă de Columbia Pictures. Micuţa actriţă Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild), nominalizată la Oscar, o interpretează pe Annie, o copilă orfană, dar optimistă, care se dovedeşte a fi suficient de tare ca să reziste pe străzile New York-ului, în 2014.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.