Dan C. Mihailescu – aniversare cu evenimente surpriză la Librăria Humanitas
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-c-mihailescu-aniversare-cu-evenimente-surpriza-la-libraria-humanitas/

Joi, 12 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu puteţi asista la o seară de lecturi surpriză cu Dan C. Mihailescu.

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2013

Joi, 12 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu puteţi asista la o seară de lecturi surpriză cu Dan C. Mihailescu.

Criticul literar îşi va petrece o parte a zilei de naştere împreună cu cei care îi împărtăşesc dragostea pentru cărţi.

Unul dintre cei mai populari critici şi istorici literari, Dan C. Mihailescu şi-a început cariera ca cercetător la Institutul de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu” şi a editat suplimentul cultural Litere, arte & idei de la Cotidianul.

Obţine Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor pentru volumul Perspective eminesciene. A publicat 16 volume de eseuri (printre care Stângăcii de dreapta, Îndreptări de stânga, ciclul Viaţa literară, Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu), a tradus din Jean-François Revel, Eugène Ionesco, Emmanuel Todd, Vladimir Bukovski ş.a.

Citiţi şi: Dan C. Mihăilescu: „În literatura noastră nu avem beţivi monumentali“

Acesta a deţinut rubrici în revistele Luceafărul, Transilvania, 22, Idei în dialog, România literară, Ziarul de duminică, Dilema veche, precum şi în Evenimentul zilei şi Jurnalul Naţional. Din anul 2000 este realizatorul emisiunii Omul care aduce cartea, la ProTV.

Dan C. Mihailescu

Afişul evenimentului cu Dan C. Mihailescu 

Printre preocupările sale constante se află literatura memorialistică şi epistolară. Cele mai recente cărţi ale sale sunt „I.L. Caragiale şi caligrafia plăcerii: Despre eul din scrisori” (Humanitas, 2012), „Ce mi se-ntâmplă. Jurnal pieziş” (Humanitas, 2012), „Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache în dialog cu Dan C. Mihăilescu” (Humanitas, 2013) şi „Castelul, biblioteca, puşcăria. Trei vămi ale feminităţii exemplare” (Humanitas, 2013).

Foto credit: Razvan Socol, Humanitas, Dan C. Mihailescu

05
/04
/23

Scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, a fost invitat la Timișoara, în cadrul seriei „La UVT, Cultura este Capitală!”. Scriitorul căruia îi puteți găsi cărțile la editura Polirom a participat la două evenimente organizate de Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

24
/03
/23

Editura Nemira a lansat recent volumul biografic „The Beatles: O istorie”, semnat de Craig Brown, pe care vă invităm să îl descoperiți în aceste zile. Vă propunem, așadar, o fermecătoare incursiune în atmosfera anilor ‘60, dominată de muzica și imaginea unei trupe iconice.

23
/03
/23

Duminică, 26 martie 2023, de la ora 17.00, la Sala Studio va avea loc evenimentul Scenografi români contemporani @ ODEON, care marchează lansarea volumului Scenografi români contemporani de Horațiu Mihaiu, titlu editat de către Fundația Culturală „Camil Petrescu" ca supliment al revistei Teatrul Azi (2022), cu sprijinul AFCN.

22
/03
/23

Tim Ferriss, antreprenor de succes, angel investor și autor de bestsellere New York Times, vine în România la BRAND MINDS (2-3 iunie 2023). Volumele sale au fost traduse în peste 30 de limbi, iar podcastul său intitulat „The Tim Ferriss Show” a depășit 100.000.000 de descărcări.