Dan C. Mihailescu citeşte în avanpremieră din noua sa carte
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-c-mihailescu-citeste-in-avanpremiera-din-noua-sa-carte/

Librăria Humanitas Cişmigiu vă invită ‚ marţi, 26 august, de la ora 19.00, la o seară de lectură publică din ciclul “Dacă e marţi, scriitorii îţi citesc”.

Un articol de Petre Ivan|21 august 2014

Invitatul seri va fi îndrăgitul critic literar Dan C. Mihăilescu, care va citi în avanpremieră din cea mai nouă carte a sa.

Dan C. Mihăilescu

Dan C. Mihăilescu

Dan C. Mihailescu

Dan C. Mihăilescueste critic şi istoric literar. A fost cercetător la Institutul de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu” şi a editat suplimentul cultural Litere, arte & idei de la Cotidianul.

A publicat 16 volume de eseuri, a tradus din Jean-François Revel, Eugène Ionesco, Emmanuel Todd, Vladimir Bukovski ş.a., a deţinut rubrici în revistele Luceafărul, Transilvania, 22, Idei în dialog, România literară, Ziarul de duminică, Dilema veche, precum şi în Evenimentul zilei şi Jurnalul Naţional.

Din anul 2000 este realizatorul emisiunii Omul care aduce cartea, la ProTV. Printre preocupările sale constante se află literatura memorialistică şi epistolară.

Foto cu Dan C. Mihailescu – facebook

 

27
/09
/21

„Faptul că sunt cu el, cu Ovidiu, mă determină să fac o călătorie în tinerețea mea și să-mi dau seama ce e cu adevărat fericirea. Dar, din păcate, fericirea nu o trăiești, ți-o amintești numai”, scrie Rodica Mandache în deschiderea cărții despre actorul Ovidiu Iuliu Moldovan.

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

09
/09
/21

În Etiopia anului 1935, Hirut lucrează ca servitoare în căminul unui ofițer din armata împăratului. Iar când armatele lui Mussolini se apropie și bărbații trebuie să se mobilizeze, Hirut și celelalte femei își doresc să facă mai mult pentru cauza războiului decât să aibă grijă de răniți și să îngroape morții.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.