Dan C. Mihăilescu se întâlnește cu cititorii la showroom-ul eMAG din Crângași
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-c-mihailescu-se-intalneste-cu-cititorii-la-showroom-ul-emag-din-crangasi/

Uniţi de aceeaşi pasiune de a descoperi noi întâmplări şi personaje printre paginile unei cărţi, Dan C. Mihăilescu şi cititorii se întâlnesc astăzi, de la 19:00, la showroom-ul eMAG din Crângaşi, de pe şoseaua Virtuţii nr. 148.

Un articol de Liliana Matei|18 mai 2016

Realizatorul emisiunii „Cartea de la ora 5”, difuzată exclusiv online, își propune să îi cunoască în offline pe cei care îi sunt alături zi de zi și să discute despre câteva dintre cele mai frumoase lecturi de călătorie, aceasta fiind și tema evenimentului.

 
Dan C. Mihăilescu se așteaptă ca dialogul de astăzi dintre el și cititori să fie unul alert, mai ales că a sesizat această predispoziție a publicului din online de a împărtăși idei și opinii. „Un lucru e sigur: în trecerea de la TV pe Internet a scăzut sensibil vârsta celor care mă abordează pe stradă, în metrou, la librărie etc. În plus, de unde înainte primeam exclusiv aprecieri, acum predomină indicațiile de lectură. Dacă telespectatorul este îndeobște un receptacol pasiv, neutru, cititorul online este infinit mai predispus la interacțiune”, a declarat realizatorul emisiunii „Cartea de la ora 5”.

 
Cu toate că este văzut ca unul dintre cei mai influenți critici literari, Dan C. Mihăilescu recunoaște că fiecare întâlnire pe care o are cu cititorii îl învață câte ceva. „Fiecare public are învățămintele lui. După întâlnirile cu liceeni, plec mult mai optimist decât la venire, descoperind că sunt departe de-a avea mintea-n chiloţi, că au aceleaşi dileme, aşteptări şi ispitiri ca noi, bunicii lor, şi aceeaşi nevoie de afectivitate. Când sunt în mijlocul studenţilor, rămân încercănat de blazarea lor şi încerc un amestec amărui de invidie şi compasiune. Cât despre celelalte categorii de cititori, ele îmi aduc invariabil aminte că nu sunt decât un prestator de servicii, că numai o întâmplare fericită m-a pus în situaţia de a <<da lecţii>> de lectură şi că aş face bine să-mi recalibrez sistematic gustul, opţiunile, maniera de lectură ş.a.m.d”, a dezvăluit Dan C. Mihăilescu.

Despre proiectul „Cartea de la ora 5”

După o prezență îndelungată în televiziune, începând cu 1 februarie 2016, Dan C. Mihăilescu a acceptat o nouă provocare și s-a îndreptat spre online. Criticul literar este gazda emisiunii „Cartea de la ora 5”, difuzată începând cu ora 17:00, de luni până vineri. Titluri variate, idei de lectură şi opinii valoroase sunt lansate pasionaţilor de lectură prin noile canale de distribuție (site, Facebook și YouTube). Emisiunea este acum accesibilă unui public variat, în special segmentului de public tânăr.

 

Alături de publicarea zilnică a materialelor video de 5 minute, în cadrul cărora Dan C. Mihăilescu prezintă cititorilor câte o carte, pasionații de lectură pot alege în fiecare săptămână o carte pe care să o pună în discuție, postează recenzii proprii și pot discuta liber despre recomandări sau preferințe de lectură.

Pentru o mai mare interacțiune cu cititorii, proiectul online are și o componentă offline: întâlniri periodice în cadrul cărora vor dezbate preferințe de lectură sau noutăți editoriale.

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.