Dan Chişu a început filmările la cel de-al cincilea lungmetraj al său, „Bucureşti NonStop“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-chisu-a-inceput-filmarile-la-cel-de-al-cincilea-lungmetraj-al-sau-bucuresti-nonstop/

Regizorul Dan Chişu a început filmările la cel de-al cincilea lungmetraj al său, „Bucureşti NonStop“, care are în distribuţie actori precum Ion Besoiu, Toma Cuzin, Dorina Lazăr şi Adrian Titieni.

Un articol de Andrada Văsii|20 iunie 2013

Regizorul Dan Chişu a început filmările la cel de-al cincilea lungmetraj al său, „Bucureşti NonStop“, care are în distribuţie actori precum Ion Besoiu, Toma Cuzin, Dorina Lazăr şi Adrian Titieni.

„Bucureşti Non-Stop“ este un lungmetraj care ilustrează povestea unui cartier din Bucureşti. Mai exact, filmul prezintă o noapte într-un magazin non-stop aflat într-un cartier de blocuri. Patru persoane conduc patru poveşti diferite, legate între ele de un personaj-cheie, Achim, cunoscut ca „băiatul de la non-stop“, interpretat de Gheorghe Ifrim, notează Mediafax.

Din distribuţie fac parte actori precum Ion Besoiu, Dorina Lazăr, Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Toma Cuzin, Tudor Smoleanu, Olimpia Melinte, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, Maria Obretin, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Lili Sandu şi Dan Bordeianu.

Patru povești, un singur film

Ieşite din comun, toate cele patru poveşti nu fac decât să radiografieze un microclimat din Bucureşti. Este un film despre dragoste, generozitate, ură, gelozie, util şi inutil, viaţă, moarte, cu fapte bune şi rele, fără finalitate, dar şi cu umor şi cu tandreţe, având ca punct culminant ridicolul unor întâmplări şi situaţii penibile dintr-o singură noapte.

Filmările pentru „Bucureşti NonStop“ au început luni şi se vor încheia pe 9 iulie.

Director de imagine este Liviu Pojoni Junior, sunetul este semnat de Cristian Tarnoveţchi, scenografia de Alina Penţac, costumele sunt realizate de Luminiţa Mihai, makeup-ul de Ana Andrei. Regia şi scenariul sunt semnate de Dan Chişu.

Foto credit: Dan Chișu (Facebook)

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.