Daniel Barbu: „Calitatea artistică a Galei Verdi -Wagner a fost excepţională”
https://www.ziarulmetropolis.ro/daniel-barbu-calitatea-artistica-a-galei-verdi-wagner-a-fost-exceptionala/

Gala ,,Giuseppe Verdi – Richard Wagner: 200 de ani de la naştere”, care a avut loc în 30 şi 31 martie la Opera Naţională Bucureşti, s-a bucurat de aprecierea Ministrului Culturii, Daniel Barbu.

Un articol de Andrada Văsii|8 aprilie 2013

Gala ,,Giuseppe Verdi – Richard Wagner: 200 de ani de la naştere”, care a avut loc în 30 şi 31 martie la Opera Naţională Bucureşti, s-a bucurat de aprecierea unanimă a publicului.

Calitatea artistică a Galei Verdi-Wagner a fost excepţională, sunt impresionat! Maestrul Cristian Mandeal a dirijat cu o siguranţă imperială, iar publicul a fost entuziast. Opera Naţională Bucureşti începe să devină o instituţie publică de mare importanţă despre care să se discute. A mai avut acest rang şi în trecut, dar fiecare generaţie cred că are dreptul să reinventeze Opera în această dimensiune profund naţională, nu în sensul de naţionalist, ci în sensul de instituţie cheie a identităţii noastre colective, a spaţiului public în general. ( a declarat Ministrul Culturii, domnul Daniel Barbu)

De asemenea, cuvinte de laudă au venit şi din partea Ministrului Economiei, domnul Varujan Vosganian, acesta  declarând:

Am  avut parte de o seară de sărbătoare la Opera Naţională Bucureşti, un concert în care două spirite diferte, Verdi şi Wagner, ne-au adus împreună. Mi-a placut foarte mult Corul ONB, iar Valentina Naforniţă m-a impresionat şi cred că a stârnit cele mai multe emoţii. După părea mea, Naforniţă merită o glorie comparabilă cu a Annei Netrebko. Ideea că opera şi-a încheiat mandatul istoric este o prejudecată, acest lucru poate fi confirmat de Gala Verdi-Wagner, sala a fost arhiplină, iar publicul a fost entuziast. Aşadar, bravo Operei Naţionale Bucureşti şi directorului Răzvan Ioan Dincă.

 

Evenimentul din 31 martie a prilejuit totodată prezentarea însemnului heraldic creat special pentru instituţie de către domnul Tudor-Radu Tiron, doctor in istorie, specializarea heraldică, membru al Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române.

Foto credit: Alexandru Constantinescu

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.