Daniel Radcliffe, cu o avere de 110 milioane de dolari, se consideră un actor prost
https://www.ziarulmetropolis.ro/daniel-radcliffe-cu-o-avere-de-110-milioane-de-dolari-se-considera-un-actor-prost/

Actorul britanic Daniel Radcliffe, care are o avere de 110 milioane de dolari realizată din filmele în care a jucat, a declarat că „nu este un actor foarte bun”, afirmând că s-a complăcut în rolurile din filmele francizei „Harry Potter”.

Un articol de Liliana Matei|12 august 2014

Daniel Radcliffe, care a apărut prima dată pe marele ecran la vârsta de 11 ani, a spus că „nu este foarte bun” în ceea ce priveşte actoria. La vârsta de 18 ani, actorul avea mai mulţi bani din rolurile pe care le-a interpretat în lungmetrajele din franciza „Harry Potter” decât prinţii William şi Harry.

Totuşi, Daniel Radcliffe a declarat pentru publicaţia MailOnline, citată de Mediafax, că a urât să se uite la el în filmele din franciza „Harry Potter” şi a devenit cel mai mare critic al său în privinţa calităţilor sale actoriceşti.

Actorul, în vârstă de 25 de ani, care a încetat să joace în filmele din franciza „Harry Potter” în urmă cu patru ani, a spus că regretă că a fost forţat să se uite la peliculele sale la premierele de gală, afirmând că până la al şaselea film din serie devenise deja un actor care se complăcea în rolurile în care era distribuit.

„Este greu să te uiţi la un film precum «Harry Potter şi Prinţul Semipur/ Harry Potter and The Half Blood Prince» pentru că nu joc prea bine în el. Îl urăsc”, a declarat Daniel Radcliffe. „Felul în care eu joc este asemănător şi am văzut că m-am complăcut în acele roluri, iar ceea ce am încercat să fac nu mi-a reuşit”, a mai spus acesta.

„Este mai important pentru mine să fiu propriul critic”, a spus acesta. „Pentru că am crescut într-o atmosferă unde fiecare îşi dorea mereu să fie drăguţă cu mine”, a continuat Radcliffe.

Actorul va juca pentru prima oară în această vară într-o comedie romantică, acesta încercând diferite personaje după ce a renunţat la „Harry Potter”, precum roluri în piese de teatru, în lungmetraje horror şi drame biografice.

Daniel Radcliffe îl va interpreta pe Wallace, un student la Medicină care încearcă să rămână amic cu o fata de care este îndrăgostit, dar care este implicată într-o relaţie.

După încheierea filmelor din seria „Harry Potter”, unde a jucat rolul principal timp de zece ani, Daniel Radcliffe a interpretat diverse roluri în producţii de televiziune, în lungmetraje, precum şi în piese de teatru, care au fost bine primite de criticii de specialitate.

În 2007, Daniel Radcliff a jucat în lungmetrajul TV „My Boy Jack”, în care a interpretat rolul tragic al fiului în vârstă de 17 ani al scriitorului Rudyard Kipling, trimis pe front în timpul Primului Război Mondial.

Starul britanic, în vârstă de 24 de ani, a mai jucat în lungmetrajul „Femeia în negru/ The Woman in Black” (2012), dar şi pe Broadway, în muzicalul de succes „How To Succeed In Business Without Really Trying”. Actorul este distribuit, de asemenea, în filmul de ficţiune „Horns”, regizat de Alexandre Aja, care urmează să fie lansat la finalul acestui an.

Actorul britanic a făcut senzaţie, în urmă cu câţiva ani, când a apărut nud, în rolul Alan Strang din piesa de teatru „Equus”, de Peter Shaffer, pusă în scenă pe West End (Londra) şi pe Broadway (New York).

Foto cu Daniel Radcliffe – fanpop.com

01
/06
/21

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Lansarea documentarului „Ieșirea trenurilor din gară” va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

01
/06
/21

Așteptarea cinefililor s-a încheiat: se redeschid cinematografele! Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, prichindeii pot urmări pe marile ecrane, în avanpremieră, noile aventuri ale nătăflețului “Peter, iepuraşul fugit de-acasă”, iar din 11 iunie 2021, filmul va rula pe marile ecrane din toată țara. Oare ce pozne mai isprăvește Peter și prin ce peripeții trece alături de prietenii lui? Aflăm curând, la cinema – prilej de distracție pentru întreaga familie!

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.