Dans zi de zi: UnShame Dance
https://www.ziarulmetropolis.ro/dans-zi-de-zi-unshame-dance/

Irina Marinescu de la asociaţia Developing Art a iniţiat UnShame Dance, un proiect care aduce împreună opt coregrafe şi trei muzicieni cu care explorează diferite tehnici şi abordări ale dansului contemporan, pentru cei care vor să danseze şi nu au făcut-o niciodată.

Un articol de |15 septembrie 2021

Irina Marinescu pornește acest demers de la „cum te simți”, de la personalitatea corpului fiecărui om, de la conștientizarea spațiului și ritmului interior. UnShame Dance este despre cum să-ți creezi dansul propriu și personal.

UnShame Dance înseamnă un mod de a-ți cunoaște corpul prin mișcare și creație. Din septembrie până în octombrie, Irina Marinescu și coregrafele din proiect se întâlnesc să danseze fără sfială în spațiile publice și private ale orașului, dar și online, pentru publicul care nu poate să participe fizic.

Sunt trei evenimente cu muzică live, unde au loc și atelierele matinale de dans și mișcare denumite Body Breakfast, susținute de artiști ale căror stiluri variază de la beatboxing la muzică electronică, la muzica plantelor: Denis Bolborea, Alexandros Raptis și Lala Mișosniky, și nouă ateliere de dans contemporan care oferă perspective și tehnici diferite, susținute de coregrafe din București: Irina Marinescu, Alina Ușurelu, Andreea Novac Simona Deaconescu, Mariana Gavriciuc, Cristina Lilienfeld, Ioana Marchidan, Alexandra Mihaela Dancs și Carmen Coțofană.

Pe final de toamn,ă UnShame Dance lansează primul tutorial de anatomie funcțională în limba română, despre anatomie și cum să o folosim în mișcare.

Programul evenimentelor:

19 septembrie ||| Prima zi

Parcul Drumul Taberei și Linotip (Centru Independent Coregrafic, str. Strada Ion Brezoianu, 23-25, Palatul Universul, corp C, Etaj 1)

11:00 – Body Breakfast cu muzică live Denis Bolborea & încălzire cu Irina Marinescu, Parcul Drumul Taberei

Accesul este liber

12:30 – 14:00 – Atelier dans contemporan cu Ioana Marchidan la Linotip – Centru Independent Coregrafic

15:00 – 16:30 – Atelier dans contemporan cu Andreea Novac la Linotip – Centru Independent Coregrafic

17:00 – 18:30 – Atelier dans contemporan cu Irina Marinescu  la Linotip – Centru Independent Coregrafic

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

25 septembrie ||| A doua zi

Parcul Carol

11:00 – Body Breakfast cu muzică live Alexandros Raptis și încălzire cu Irina Marinescu în Parcul Carol

Accesul este liber

12:30 – 14:30 – Atelier body & voice release cu Alina Ușurelu

15:00 – 17:00 – Atelier dans contemporan cu Cristina Lilienfeld

17:30 – 19:30  – Atelier dans contemporan cu Carmen Coțofană

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

9 octombrie ||| ||| A treia zi

Ponton Lacul Floreasca

11.00 – Body Breakfast cu muzică live Lala Mișosniky și încălzire cu Irina Marinescu @ Ponton Lacul Floreasca

Accesul este liber.

12.30 – 14.30 – Atelier dans contemporan cu Mariana Gavriciuc

15.00 – 17.00 –  Atelier dans contemporan cu  Alexandra Mihaela Dancs

17.30 – 19.30 – Atelier dans contemporan cu Simona Deaconescu (interior)

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

27 octombrie ||| Partea a patra

la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

20:00 – 20:30 – Lansarea primului episod din seria de tutoriale de anatomie funcţională Body Anatomy

20:30 – 22:00 – Jam session cu Alexandros Raptis, Denis Bolborea şi Lala Mișosniky

Accesul este liber.

Programul este dedicat celor care vor să lucreze cu resursele ascunse ale corpului pentru a trece peste constrângerile pe care le au legate de propriul corp, dar și pentru a integra dansul în viața lor de zi cu zi. Participarea la atelier se face pe bază de înscriere și confirmare de plată până 18, 24 septembrie, respectiv 8 octombrie, adică cel târziu cu o zi înainte evenimentului, pe asociatia.developing.art@gmail.com . Numărul maxim de participanţi pentru atelierele de dans contemporan este de 15 persoane.

Plata se face: prin Paypal: https://paypal.me/developingart; prin transfer bancar: RO73BRDE410SV80453064100 cu menţiunea “UnShame Dance”

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Conţinutul acestui proiect nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Proiectul Body Anatomy face parte din Programul CORP finanţat de Ministerul Culturii prin programul ACCES.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

18
/08
/22

Volumul „Născut în URSS” de Vasile Ernu, publicat la Polirom în cinci ediții, a apărut în limba japoneză, la Gunzosha Publishing Co (traducere de Seiko Takesono). La aceeași editură, se află în pregătire și volumul „Sălbaticii copii dingo” (Polirom, 2021, două ediții).

18
/08
/22

Era anul 1998, la Costinești, când regizorul Cornel Todea, inițiatorul programului, definea Gala Tânărului Actor HOP ca „teritoriul oferit paradoxului de a te putea afirma pe tine prin și alături de ceilalți”, ca „teritoriul oferit îndrăznelii de a fi tu însuți”, „curajului de a experimenta”.