Dansează-ți povestea la Dance Yourself – atelier de dans contemporan pentru adolescenți
https://www.ziarulmetropolis.ro/danseaza-ti-povestea-la-dance-yourself-atelier-de-dans-contemporan-pentru-adolescenti/

Adolescenţii bucureşteni pasionaţi de dans sunt invitaţi în această toamnă la Dance Yourself – atelier de dans contemporan, la care participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere şi selecţie.

Un articol de Petre Ivan|14 septembrie 2017

Atelierul este organizat de Asociația Culturală Control N și are loc în perioada 9-15 octombrie, într-unul dintre cele mai noi și mai ofertante spații dedicate dansului contemporan din București – Centrul Independent Coregrafic Linotip.

Dance Yourself este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ. Înscrierile la atelierul Dance Yourself se pot face până la data de 1 octombrie 2017.

Dance Yourself – atelier de dans contemporan pentru adolescenți își propune să ofere șansa unei experiențe de lucru profesioniste, în zona dansului contemporan, unui număr de 20 de adolescenți din Bucuresti, selecționați din liceele bucureștene. Atelierul va oferi grupului de participanți un training intensiv în sfera dansului contemporan, îmbinând armonios elementele teoretice cu lucrul practic.

Îndrumați de Oana Răsuceanu, în calitate de trainer și coregraf, toți cei 20 de adolescenți își vor crea propria poveste din mișcări, o poveste care va interacționa cu poveștile personale ale colegilor de atelier. Viața lor de zi cu zi, cu ritmul și energia specifice fiecăruia dintre ei, va reprezenta imboldul construcției artistice și cercetării atelierului, care își propune să ofere șansa exprimării libere și originale a unor mișcări coregrafice ghidate, dar nu impuse.

Dance Yourself Performance

Tinerii selecționați în urma înscrierilor vor avea oportunitatea de a-și analiza cele mai adânci trăiri, gânduri, senzații într-un mod creativ și de a le transmite prin mișcare. Astfel, de-a lungul întâlnirilor de studiu, participanții vor înțelege că braţele, capul, picioarele, degetele, genunchii, gâtul, umerii, spatele, gleznele, transmit uneori mai mult decât o privire, decât un cuvânt, două sau trei și că au puterea să ne ajute să căutăm răspunsuri în noi înşine şi să le transmitem mai departe. Adolescenții vor transpune în mișcări lucruri de care le e teamă, lucruri banale de zi cu zi, lucruri care îi bucură sau îi întristează.

Coregrafiile create alături de trainer-ul atelierului vor fi puse în evidență de un scenariu conceput de Oana Răsuceanu, inspirat din orele și zilele de lucru petrecute alături de cei 20 de adolescenți.

Atelierul se va încheia cu un performance dedicat publicului larg și de specialitate deopotrivă. Cei 20 de adolescenți vor deveni protagoniștii unui număr de 3 reprezentații ale unui spectacol creat de ei înșiși, un act artistic menit să cuprindă coregrafiile originale create de participanți.

Cele 3 reprezentații cu public ale Dance Yourself Performance vor fi găzduite de 3 spații culturale din București: Linotip – Centru Independent Coregrafic, Centrul de Teatru Educațional Replika și Make a Point – spațiu de cultură independent, și sunt programate la finalul atelierului și începutul lunii noiembrie.

Despre înscrieri

Toți cei interesați se pot înscrie la adresa de email [email protected] până la data de 1 octombrie 2017 prin trimiterea unui mesaj cu subiectul “Înscriere Dance Yourself” care să conțină:

  • Numele
  • Număr de telefon
  • Vârsta
  • Liceul la care înveți
  • Motivul sau motivele pentru care îți dorești să participi la Dance Yourself (maxim 1000 de semne)
  • Mențiunea altor ateliere de gen la care ai mai participat (dacă e cazul)
  • Orice alte informații relevante legate de pasiunea ta pentru dans.

Despre Oana Răsuceanu

Oana Răsuceanu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” –  Facultatea de Film, secţia Comunicare audio-vizuală (scenaristică şi critică de film) şi S.N.S.P.A – Facultatea de Relații Publice şi Comunicare David Ogilvy în 2006.

A absolvit un master în Artă Coregrafică la UNATC în 2007.

A derulat o serie de proiecte în zona teatrului și dansului, ca scenarist/ dramaturg, regizor și coregraf, fiind în continuare activă în aceste domenii. Printre spectacolele realizate de ea până în acest moment se află DORIAN (spectacol de dans contemporan, produs de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de AFCN și Ministerul Culturii prin programul Acces; selecționat în cadrul Festivalului Național de Teatru – FNT2017), Telefonul din colțul străzii (după texte de Cristian Popescu – spectacol de teatru-dans integrat în modulul educațional cu același titlu, implementat în 6 licee din București în noiembrie 2015, cu sprijinul ArCub, parte din proiectul Ești București!), Dear Diary (spectacol de master în artă coregrafică, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din București).

Spectacolul DORIAN, creat de Oana alături de o echipă de artiști din domenii precum film, arhitectură, muzică, poate fi văzut în această toamnă la Teatrul Odeon din București și în diferite orașe din țară precum Cluj (la Teatrul Maghiar de Stat), Târgu Mureș (la Teatrul Național din Târgu Mureș), Buzău (la Teatrul „George Ciprian”), Tulcea (la Teatrul „Jean Bart”) și Sibiu (la Teatrul GONG).

Începând cu 2009, în calitate de trainer, Oana a derulat o serie de ateliere de dans contemporan și scenaristică, dedicate adolescenților. Din 2009 este membru – fondator, președinte și trainer al Asociației Culturale Control N.

Foto: Dance Yourself – facebook

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.