Darth Vader, pe scena Ateneului. Dirijorul Horia Andreescu a intrat în pielea faimosuloui personaj
https://www.ziarulmetropolis.ro/darth-vader-pe-scena-ateneului-dirijorul-horia-andreescu-a-intrat-in-pielea-faimosuloui-personaj/

Isteria Star Wars a curprins, zilele trecute şi Ateneul Român, unde dirijorul român Horia Andreescu a intrat în pielea lui Darth Vader. Acesta a intrat pe scenă purtând masca personajului şi dirijând cu o sabie luminoasă.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2015

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, a susţinut, joi şi vineri, pe scena Ateneului Român două concerte simfonice a căror temă a fost muzica din filme.

Cu acest prilej, dirijorul Horia Andreescu a decis să intre în pielea lui Darth Vader şi a dirijat, la un moment dat, din postura acestui personaj, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”.

Momentul a încântat publicul prezent la Ateneul Român şi pe membrii orchestrei, care au publicat imagini cu dirijorul în postură de Darth Vader pe

Horia Andreescu

Horia Andreescu

Facebook, atrăgând numeroase comentarii amuzante din partea unor utilizatori ai reţelei de socializare.

Pe de altă parte, în cadrul concertelor simfonice de joi şi vineri, dirijate de Horia Andreescu – dirijorul principal al Filarmonicii „George Enescu” şi unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori români – pe scena Ateneului Român, a mai fost prezentată muzică din filme celebre precum „Vă place Brahms”, „Naşul”, „Harry Potter”, „Piraţii din Caraibe” şi „Lista lui Schindler”.

„Star Wars” reprezintă o amplă saga despre spaţiul cosmic, iniţial conceput de George Lucas, şi care cuprinde aventurile unor variate personaje fantastice într-o galaxie îndepărtată, acum mult, mult timp. Seria a debutat cu un prim film în 1977, urmat de alte pelicule care au generat un adevărat fenomen internaţional, dând naştere unei bogate culturi a fanilor.

„Star Wars: Trezirea forţei”, de J.J. Abrams, cel mai recent film din franciza epică ştiinţifico-fantastică, a fost lansat vineri pe marile ecrane româneşti.

Foto: Darth Vader, Horia Andreescu – facebook

29
/04
/15

Independenţa Film va distribui în România încă trei filme selectate anul acesta la Cannes - mult așteptatul Love, al lui Gaspar Noé, programat în afara competiţiei, în secţiunea Midnight Screening, Trois souvenirs de ma jeunesse (r. Arnaud Desplechin) şi Le tout nouveau testament (r. Jaco Van Dormael), în cadrul Quinzaine des réalisateurs .

28
/04
/15

În Cinematograful anilor '30 s-au impus - în acelaşi timp - o actriţă germană devenită americană prin adopţie, Marlene Dietrich, şi un actor francez, Jean Gabin. S-au iubit cu pasiune, dar Al Doilea Război Mondial le-a provocat ruptura fatală.

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

27
/04
/15

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica s-a deschis oficial duminică, 26 aprilie, la Cinema Studio din București, în prezența a sute de invitați și spectatori. Gala a fost urmată de proiecția peliculei 13 Minutes/ Elser, un thriller despre una dintre tentativele eșuate de asasinare ale lui Adolf Hitler, fim care a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin.

27
/04
/15

Regizorul Mircea Daneliuc va fi celebrat anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie), la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul Cursa. O amplă retrospectivă îi va fi dedicată cineastului român, cuprinzând 12 filme, o expoziție cu afișele peliculelor sale, fotografii de la filmare și alte documente inedite aduse pentru prima dată în fața publicului.

25
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Aflat sub interdicția de a realiza filme, de a vorbi cu media străine și de a părăsi Iranul, Jafar Panahi sfidează de câțiva ani prima măsură împotriva sa și continuă să regizeze - clandestin și independent. Cu cel mai recent film, „Taxi”, a câștigat Ursul de Aur.

23
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de August Strindberg și scris și realizat de cunoscuta actriță (și, ocazional, regizoare) norvegiană Liv Ullmann, „Miss Julie” („Domnișoara Julie”) funcționează cel mai bine în momentele de (aparentă) farsă.

23
/04
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

22
/04
/15

Un proiect unic, Words with Gods/ Vorbind cu zeii, un film-antologie care pune în discuție relația directă a individului cu divinitatea - sau absența acesteia - în diferitele religii, va închide Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, pe 30 aprilie, la ora 20.00, la Cinema Studio din București.

22
/04
/15

Miss Julie (2014), cu Colin Farrell, Jessica Chastain şi Samantha Morton, în regia norvegiencei Liv Ullmann, va avea premiera în România vineri, 24 aprilie, distribuit de Independenţa Film.